Oscar-díjas színésznővel jön a Szárnyas fejvadász 2099 sorozat

Oscar-díjas színésznővel jön a Szárnyas fejvadász 2099 sorozat

Ha minden igaz, akkor jövőre már meg is nézhetjük az első évadot belőle.

2017-ben kaptunk utoljára egy Szárnyas fejvadász filmet, azóta viszont csend honolt a franchise háza táján, egészen mostanáig. A Collider értesülései szerint ugyanis a Prime Video úgy döntött, hogy szeretne egy sorozatot belőle, méghozzá Blade Runner 2099 címmel. Ráadásul eléggé felgyorsultak az események a produkcióval kapcsolatban, mert a hírek szerint júniusban már a forgatásoknak is nekilátnak, és a stáb előbb Prágába, majd Spanyolországba látogat. Bennfentes információk szerint a munkálatok egészen decemberig tartanak majd, és egyenesen a legendás Blade Runner-saga folytatásának szánják, amelynek a főszereplője a nagyra becsült Michelle Yeoh lesz. A sorozat eredetileg 2022 késő nyarán kapott zöld utat, és most, közel két évvel később végre meg is valósulhat.

Ezeket olvastad már?

Yeoh Oscar-díjas színésznő, miután megkapta a legrangosabb díjat a Minden, mindenhol, mindenkorban (Everything Everywhere All at Once) nyújtott alakításáért, de olyan produkciókban is kimagasló teljesítményt nyújtott, mint a Star Trek: Discovery és a Tigris és sárkány (Crouching Tiger, Hidden Dragon), hogy csak néhányat említsünk. Yeoh részvétele sok rajongót felcsigázott, eközben a produceri feladatokat ellátó Ridley Scott rendezőként is kisegíti majd a forgatásokat. Neki köszönhettük az 1982-es eredeti filmet is, de a kritikusok által elismert folytatás, a Blade Runner 2049 producereként is feltűnt. Scott személye remélhetőleg biztosítja, hogy a készülő széria hű marad a franchise gyökereihez, miközben új távlatokat is felfedez.

Bár az epizódrendezők teljes listája egyelőre titkos, az már biztos, hogy Jonathan van Tulleken (Shogun első két epizódját rendezte) felel a sorozat első epizódjáért. Eredetileg a Trónok harcából (Game of Thrones) ismert Jeremy Podeswa rendezte volna a pilotot, de zsúfolt menetrendje miatt le kellett mondania. A Blade Runner 2099 történetét egyelőre rejtély övezi, csupán annyit lehet tudni róla, hogy ötven évvel a Blade Runner 2049 eseményei után játszódik majd.

Kövess Minket!