180 millióból készült, de rövidebb részekkel jön a Star Wars: The Acolyte

180 millióból készült, de rövidebb részekkel jön a Star Wars: The Acolyte

Jövőhéten már belekóstolhatunk, hogy mit tartogat a következő Star Wars kaland.

Egyre több minden kiderült a Star Wars: The Acolyte-ról de alighanem mostanra már a legtöbb rajongó azt várja, hogy végre bemutatkozzon a széria. Erre hamarosan sor kerül, viszont előtte talán még nem árt pár dolgot tisztázni. Például azt, hogy a The New York Times beszámolója szerint Az akolitus nettó 180 millió dolláros költségvetéssel készült, ami epizódonként átlagosan 22,5 millió dollárt jelent, és ha minden igaz egy epizód nagyjából 30 perces – az első szezon nyolc részt ölel fel. Emellett egy új featurette is megjelent, melyben a szereplők és a stáb tagjai megosztották azt, hogy milyenek voltak a Star Wars-szal kapcsolatos tapasztalataik.

Ez a költségvetés már tartalmazza azt a korábban említett 49,2 millió dollárt, amit az előgyártás során elköltöttek a produkcióra, ami azt jelenti, hogy a fennmaradó 130,8 millió dollárt a gyártás és az utómunka között osztották el. Habár eléggé sokat áldoztak erre a projektre, mégsem ez az eddigi legdrágább sorozat a Star Wars berkein belül, hiszen az Andor 1. évada cirka 250 milliót emésztett fel, igaz az 12 részt tartalmazott, de emellett a Skeleton Crew 136 millió dolláros büdzséje eltörpül.

Ezeket olvastad már?

A jelentés egy olyan dologra is felhívja a figyelmet, hogy a Star Wars ikonikusan ismétlődő mondatai, a „May the Force be with you!” (Az erő legyen veled) és a „I've got a bad feeling about this...” (Nagyon rossz előérzetem van) is felbukkannak majd a sorozatban, valamint megerősítést nyert, hogy a Jedi-mester Indara (Carrie-Anne Moss) és Mae (Amandla Stenberg) közötti kocsmai verekedés az első epizódban megtörténik.

Ezen kívül a Rotten Tomatoes megosztott egy új kisfilmet a szériáról, amely a Star Wars generációkon átívelő vonzerejére fókuszál, miközben a karakterek közötti kötelékeket mutatja be egy időtlen, futurisztikus környezetben, rengeteg felvétellel a sorozatból, amelyeken a valódi díszletek egybeolvadnak a digitális effektekkel. A színészek bepillantást engednek a kulisszák mögé, és a beszélgetéseik alapján úgy tűnik, hogy a forgatás élménye összekovácsolta őket.

A Star Wars: Az akolitus június 5-én dupla epizóddal debütál a Disney+-on.

Kövess Minket!



Gamer szótár