Vélemény: Minimálbér egy LoL skinért? A Riot mindenre képes

Vélemény: Minimálbér egy LoL skinért? A Riot mindenre képes

A 200 dolláros Kozmikus Sötétség Jhin chroma csak a kezdet volt, a Faker tiszteletére készített Ahri skin csomag Észak-Amerikában 400 dollárba, itthon pedig több mint 180,000 magyar forintba fog kerültni.

Mikor a Riot Games bejelentette, hogy a League of Legendshez 59260 RP-s áron akar eladni valamit, azt hittem rosszul látok. Kétszer is megnéztem, hogy biztos nem olvastam-e el, hogy tényleg és csak 5900 RP az ára a Faker Hall of Legends Ahri csomagnak?! A következő kérdés az volt, hogy mennyi magyar forint forintot kell mégis fizetni egy ilyen "exkluzív" kinézet csomagért. Ha az észak-amerikai árakat nézzük, akkor a 400 dollár az magyar pénzben 142 ezer forint (a Google pénzváltóját használva, 2024. május 29-i árfolyamon), de ha forintban vennénk RP-t a League of Legends kliensben, akkor 180-190 ezer szép magyar forintba is kerülhet a Signature Immortalized Legend Collection.

Signature Immortalized Legend Collection, Riot Games

Azzal talán nem is lenne baj, hogy a Riot sok pénzt kér el valamiért. Végtére is a Sötét Kozmikus Eltörlő Jhin is 200 dollárba került. Jó de, mégis van azzal baj. Hihetetlen, hogy 2024-ben, amikor a gamer világban tényleg mindenhol azt látni, hogy a játékosok nem hajlandóak 250 eurót fizetni egy Escape From Tarkov csomagért, vagy elítélik a Ubisoft meredeken árazott játékait, akkor a Riot Games jön és 19-re lapot húz. Az még hagyján, hogy egy elsősorban kiskorúaknak szánt videojátékban hogy kerülhet bármi közel 200 ezer forintba, de mindezt amögé bújtatja a Riot, hogy ez nem más, mint Faker ünneplése. Annak a Fakernek, aki karriere során összesen 6 mérkőzésen választott skint. Annak a Fakernek, aki pár éve még azt nyilatkozta, "Reméli, hogy a T1 Ryze elérhető lesz a Saját Boltban, mert akkor fogja venni".

De a legnagyobb probléma az, hogy sokaknak Faker a kedvenc játékosa. Sokan szeretnék megvenni a kinézetet és sokan szeretnék dedikáltan azt. Miért? Hogy ezzel kifejezzék rajongásukat a legendás középső ösvényes felé. Azzal, hogy a Riot ezt egy 180 ezer forintos fal mögé zárja, azzal pont a lehetőséget veszik el attól, hogy a közösség kimutathassa mennyire fontos nekik Faker és a munka amit belefektet a League of Legends esportba. Mert akárhogy is nézzük, hiába ide Arcane vagy egyéb LoL-os IP-t felhasználó játékok, Faker és a többi esportoló az, aki miatt rengetegen megszerettük ezt a játékot. Akik miatt mi is jobbá akartunk válni és akik nélkül sem a League of Legends sem a Riot Games nem tartana ott, ahol.

Ezeket olvastad már?

Végezetül talán annyit írnék, hogy elméletileg az eseményből befolyt összeg 30%-t Faker kapja majd, tehát ennyivel tényleg tudjátok támogatni a négyszeres világbajnokot.

Kövess Minket!



Gamer szótár