Elhunyt Tompos Kátya

Elhunyt Tompos Kátya

A Jászai Mari-díjas színművész, énekes 41 éves volt.

A szomorú hírt a Centrál Színház igazgatója közölte a nyilvánossággal, de Puskás Tamás azt is megosztotta, hogy saját halottjuknak tekintik Tompos Kátyát. Ezen kívül a Facebook oldalán is megosztotta családja a szomorú hírt:

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit.”

Ritka daganatos betegséggel küzdött a művésznő, és bár már két éve harcolt már ellene, csak május elején derült ki, hogy milyen súlyos is az állapota. Egy gyűjtést is szerveztek neki, mert Magyarországon nem tudták sajnos biztosítani számára a megfelelő kezelést.

Ezeket olvastad már?

Tompos Kátya 1983-ban látta meg a napvilágot egy orosz anya (Valentyina Szigyelnyikova) és magyar apa (Tompos Károly villamosmérnök) gyermekeként Budapesten. A Földessy Margit stúdiójában tanult gimnáziumi évei alatt, majd utána musical szakon végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2001 és 2005 között. Ezt követően olyan neves intézmények tagjává fogadták, mint a József Attila Színház (2005–2007) vagy a Bárka Színház (2007–2008), de tíz évet eltöltött a Nemzeti Színházban is.

A Valami Amerika 2. főcímdalával 2009-ben még az Eurovíziós Dalfesztiválon is képviselhette volna hazánkat Moszkvában, azonban a kiválasztását követően közölte a szervezőkkel, hogy sajnos mégsem vehet részt az eseményen a színházi elfoglaltságai miatt. Jelentős filmes és színházi szerepei mellett 2013-ban kiadta első szólóalbumát is, Keresztül Európán címmel. Sajátossága a lemeznek, hogy nem csak magyar dalok kerültek rá, hanem énekelt bolgár, orosz, angol, francia nyelven is.

A Jászai Mari-díjas, Junior Príma díj és Arany Medál díjas, fantasztikus színész- és énekesnőt viszont soha többet nem láthatjuk színpadon és nem hallhatjuk csodálatos hangját, de emléke örökre velünk marad.

Kövess Minket!