A Netflix CEO-ja megmondta, elveszi-e a munkád az AI vagy sem

A Netflix CEO-ja megmondta, elveszi-e a munkád az AI vagy sem

Ted Sarandos hisz az emberiségben és az AI-ban is, szóval egy interjúban megmondta, melyikre fogadna inkább.

A hónap elején megtudtuk az Nvidia CEO-jától, Jensen Huangtól, hogy nem az AI fogja gyártani a jövőben a kabátját a mesterséges intelligencia nem veszi el mindenki munkáját még akkor sem, amikor igen. Azonban még maga az AI-hardvereken a világ harmadik legnagyobb cégévé váló Nvidia sem mert annyira konkrétat mondani erre a kérdésre, mint a Netflix társ CEO-ja, Ted Sarandos. Ő ugyanis azt mondta a minap a The New York Timesnak, hogy nem az AI-tól kell félteni az állásokat a kreatíviparban, hanem azoktól, akik mesterséges intelligenciát használnak.

„Ennél jobban hiszek az emberiségben. Komolyan. Nem hiszem, hogy egy AI-program jobb forgatókönyvet fog írni, mint egy nagyszerű író, vagy hogy leválthat egy nagyszerű performanszt, vagy hogy nem fogjuk tudni megmondani a különbséget. Az AI nem fogja elvenni a munkát. Az a személy, aki AI-t használ, már lehet képes lesz elvenni a munkádat.”

Ezeket olvastad már?

Sarandos úgy folytatta gondolatát, hogy az AI „a kreatív világban ma egyfajta természetes fejlődése a dolgoknak”. Ezután hozott egy példát, miszerint a volume stage-ek (LED-falas színpadok, amelyeket zöld/kék háttér helyett/mellett használnak – a szerk.) sem váltották le a helyszíni forgatásokat. Szerinte „az írók, rendezők, vágók egy olyan eszközként fogják használni az AI-t, amivel jobban, hatékonyabban végezhetik a munkájukat, amivel legjobb esetben olyan dolgokat tehetnek a képernyőre, amilyeneket lehetetlen lenne.” Párhuzamot állítva a rajzolt animációval és a számítógépessel, azt is elmondta Sarandos, hogy szerinte sokkal több munkahelyet hozott az a technológiai váltás, mint amennyit elvett. Szóval úgy fest, ő nem aggódik amiatt, hogy elvenné minden kreatív munkáját az AI – kíváncsian várjuk, bejön-e a tippje vagy sem.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN