7 év kihagyás után visszatért RAISY a Counter-Strike-hoz

7 év kihagyás után visszatért RAISY a Counter-Strike-hoz

Az egyik legsikeresebb magyar e-sportoló hátat fordít a Quake-nek a CS2 kedvéért.

Lehet vannak, akik már nem emlékeznek rá, de Birgány „RAISY” Adrián még Counter-Strike: Global Offensive játékosként kezdte a félprofi / profi e-sportolói karrierjét. Több felállásban is megfordult a 2010-es évek közepén, játszott KODIAKkal az Ancientsben, utána pedig megfordult a N1ce-6amingben, a HoP-ban és a myRevenge-ben is, mielőtt úgy döntött, elengedi a CS-t és Quake-re vált.

Az akkor még furcsán hangzó döntés valószínűleg élete egyik, ha nem a legjobbja volt. Ugyanis 2017-től fogva napjainkig a világ egyik legjobb játékosaként tartották számon a Myztro Gamingben játszó magyart a Quake Championsben. Míg a hazai mezőnyből nyereményekben csak torzsi és Bereznay Dani tudták felülmúlni őt az évek alatt. Most azonban mégis visszatér a CS-hez, miért? Nos, jó oka volt rá az alapján, amit a Twitteren közzétett erről:

Ezeket olvastad már?

„Sziasztok srácok, csak egy gyors bejegyzés arról, hogy mit csináltam mostanában: sajnos nem sok dolog történt a Quake Championsben az utolsó QuakeCon és KeenCon óta, ezért... úgy döntöttem, hogy elkezdek Counter-Strike 2-vel játszani, az elmúlt néhány hónapban ezt gyakoroltam. Egy magyar csapatban fogok játszani az ESEA League Intermediate divíziójában. Kemény lesz, de mi mindent megteszünk! Kívánjatok sok szerencsét!”

A Myztro Gaming felállása

Adrián "@myztroraisy" Birgány
Laszlo "@charrie48644449" Szabo
Erenay "
@erenay_aktas" Aktas
Levente "@cap17al" Ferenc Pásztor
Martin "
@martin_burjan" Renátó Burján

István "@LiToNNcsgo" Juhos (edző)

Borítókép: SuRpLu5

Kövess Minket!Gamer szótár