LoL: A legfrontosabb hiányt pótolja a Riot Games...

LoL: A legfrontosabb hiányt pótolja a Riot Games...

Egy technológiai hiányosság vezetett a League of Legends megkérdőjelezhető újításhoz.

Még idén tavasz elején, egészen pontosan márciusban egy harmatos hajnalon történt, hogy a Riot Games eltüntette a régi jól megszokott betűtípust a League of Legends-ből. Akkor nem tudtuk mire vélni a dolgot, tekintve, hogy a módosítás sem PBE-n sem sehol máshol nem volt látható a 14.5-ös frissítés előtt. A Riot akkor nem kommentálta a változtatásokat, a League of Legends közössége is csak találgatott, hogy mi vezethetett a hirtelen cseréhez.

A régi betűtípus, Runeforge.io

A Riot Games egyik munkatársa Jordan Checkman törte meg a csendet a váratlan betűtípus módosítással kapcsolatban, X-en (korábban Twitter) arról írt, hogy egy technikai kényszer vezetett a hirtelen változtatáshoz:

A problémát az okozta, hogy a Riot Games nem implementált egy fallback (magyarul tartalék) betűtípust, így azok helyett a modern karakterek helyett, amik nem voltak bent a League of Legends karakterkészletében a játék csak kis négyzeteket jelenített meg. A Riotnak sikerült implementálni egy általánosabb betűtípust a játékba, a jövőben pedig ha valamelyik karaktert nem találja a rendszer az eredeti League of Legends betűkészletben akkor csak simán a széleskörűbb típust használja majd.

Ezeket olvastad már?

Jordan állítása szerint a régi jól megszokott szövegeket legkorábban a 14.13-as frissítésben láthatjuk majd, ami nagyjából két és fél hét múlva érkezik az élő szerverekre.

Ti nektek melyik betűtípus tetszik jobban? A régi vagy az új?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN