Legendás eposzról készít mozifilmet az Arcane-t jegyző stúdió

Legendás eposzról készít mozifilmet az Arcane-t jegyző stúdió

A Homérosz Odüsszeia ismerős? Most egy teljesen új oldaláról is bemutatják a történetet.

Az Arcane producere, a Fortiche Production az Annecy Animációs Fesztiválon mutatta be következő projektjét, a Penelope of Sparta című sci-fi animációs filmet, amely a görög mitológia ihlette világban játszódik. A jelenleg is fejlesztés alatt álló projekt a Fortiche első nagyjátékfilmje.

A Penelope of Sparta is a csapatra jellemző egyedi grafikai dizájnnal készül, és egyszerre tartalmaz majd 2D-s és 3D-s elemeket. Az Arcane sikere pedig rávilágít arra a tényre, hogy ez a megoldás elképesztően bejön a rajongóknak, ezen felül még többszörös kritikai elismerésben is részesült. Ha ez esetleg még nem lenne elég meggyőző, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy az Arcane forgatókönyvírója, Amanda Overton jegyzi a Penelope of Sparta szkriptjét is.

„Az Arcane sikere után erős vágyat éreztünk arra, hogy belevágjunk egy teljesen eredeti projektbe, és egy kifejezetten moziba szánt játékfilmet hozzunk létre. Egy olyan korszakban, amikor a legtöbb projekt reboot vagy meglévő IP-ken alapul, a mi koncepciónk az volt, hogy valami eredetivel álljunk elő, miközben a közönség számára mégis ismerős terepen maradjunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy a történelem egyik legrégebbi 'IP-jét' – Homérosz „Odüsszeia” című, mindenki által ismert történetét – adaptáljuk.” – osztotta meg gondolatait az Arcane producere, Jérôme Combe.

A 13 éves és idősebb közönségnek szánt alkotás egy sci-fi történet Penelopéról, az Odüsszeia című mű hősnőjéről. A film az ókori Görögország által inspirált világban játszódik, és a tizenhét éves lányt mutatja be, aki egy elit gimnáziumba jár, ahol a mondavilág más híres szereplői, köztük Akhilleusz, Heléna, Circe, Agamemnón és Odüsszeusz is feltűnik.

Tekintettel a diákok magas társadalmi rangjára, mindenki versenyezni akar a másikkal, és be akarja bizonyítani, hogy mindenkinél jobb. Míg a legtöbb srác állandóan egymást próbálja felülmúlni, Pénelopé figyelmen kívül hagyja társai tipikus motivációit, és inkább egy küldetésre összpontosít, amelyet apjától, Spárta királyától kapott. Megbízást kap, hogy szabadítsa ki Spárta népét Athén karmai közül.

De röviden és tömören: „Penelope számára a középiskola nem buli, hanem háború.”

Kövess Minket!



Gamer szótár