Ismerjétek meg a 72 éves játékost, aki nem csak Global, még az ESEA Intermediate-ben is játszik

Ismerjétek meg a 72 éves játékost, aki nem csak Global, még az ESEA Intermediate-ben is játszik

Eddy „eastRab” Montville a krónikus betegsége és a kora ellenére először a Global Elite rangig jutott, majd az ESEA Openből az Intermediate szintre, hála néhány srácnak, akit a játékon keresztül ismert meg.

Valószínűleg nem csak a jelenlegi ESEA-szezon, hanem a bajnokság történetének legidősebb játékosa is az a 72 éves Eddy „eastRab” Montville, aki nemrég bejutott az Intermediate szintű ligába az Iron Wolves színeiben. A játékos az előző Open szezon során csatlakozott a csapathoz, majd 10 győzelemmel és 4 vereséggel a rájátszásba jutva egészen a harmadik fordulóig ért, ami már elég volt a feljutáshoz. A sztori azonban ennél jóval korábban indult, a Dust2.us pedig nemrég egy interjút is készített vele a Counter-Strike pályáfutásáról.

A történet már lassan egy évtizede indult, amikor is eastRab felfedezte a játékot és követni kezdte a versenyeket. A mai napig nagy rajongója olofmeisternek, akit először a fnaticos korszakában, majd a FaZe-nél is támogatott. A CS:GO-t 2016-ban, 65 éves korában kapta meg a fiától karácsonyi ajándékként. Bár évekig tartott, mire beletanult, amikor talált magának pár fiatal barátot, akik segítettek neki és rendszeresen játszottak vele, gyorsan mászni kezdte a ranglétrát.

„Egyedül kerestem meccset Silver I-ként, és ekkor barátkoztam össze BigBeefHarrisonnal, s1ippel, R54-ral és REKMEISTERrel, ők ekkortájt mind középiskolások voltak vagy éppen csak elvégezték azt. A szerveren belül és kívül is barátok lettünk, egyenlőként fogadtak be, mint egy a srácok közül, ami nem volt jellemző a solo meccskeresésben. REKMEISTER a szárnyai alá vett és kitűzte célul, hogy a Global Elite rangig segít engem.

Ezt követően hetente többször is együtt játszott a csapat, 2021 júniusában meglett a Silver II, 2022 februárjára pedig a Gold Nova I is. Az év végére, 70 éves korára érte el eastRab a Globalt. A játékos ekkor a Twitteren kijelentette, hogy a ő a legidősebb, aki ezt a rangot elérte, amit sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudunk, de mások sem tették eddig, szóval hajlandóak vagyunk elfogadni.

Ezeket olvastad már?

Az immáron Global Elite-ben játszó eastRab barátai az ESEA ligáiban kezdtek játszani, amit ő a partvonalról figyelt egészen addig, amíg REKMEISTER elő nem állt az ötlettel, hogy csatlakozzon hozzájuk az Iron Wolvesban egy szezonra:

„Nagyon más volt egy ilyen csapatban játszani, mint a meccskeresés. Minden gyorsabb volt, sokkal több felelőségem volt a csapatban. A csapattársaim nagyszerűek, sosem kérnek tőlem többet, mint amire képes vagyok, és ha valamit jól csinálok, még nálam is izgatottabbak.”

eastRab e-sportolói karrierjét egyébként a korán túl tovább nehezíti, hogy a bal kezében és csuklójában izületi gyulladása van. Ennek kiküszöbölése érdekében igen furcsa billentyűzetkiosztást használ, például a WASD helyett az ASDF gombokkal mozog, és a jobb egérgombbal guggol. A játékbeli feladatait egyébként így írja le a játékos:

„Jó vagyok a utilityvel, megtanultam az összes fontos füstöt és molotovot azokon a pályákon, amiket játszunk, valamint a körközepi entrykért én felelek a lerakókon, ezzel infót adva a csapattársaimnak, amivel megnyerhetik a kört. Egy támogató játékos vagyok, de én úgy szoktam hívni ezt, hogy minőségi bottom fragger.”

Az ESEA Open rájátszásában az első meccset úgy nyerték meg, hogy nem kellett játszaniuk sem, míg a másodikon egy nagyon szoros 2-1 döntött arról, hogy bejutnak-e az Intermediate-be. eastRab teljesítménye itt nem volt túl acélos, a csapattársai megoldották így is. Bár ez egy hatalmas eredmény mindannyiuknak, a 72 éves support számára nem ez a legfontosabb tanulság:

„Nem a versengés, a liga, a rájátszás vagy az, hogy egy olyan játékot játszok, amit szeretek, teszi ezt emlékezetessé. Hanem a barátok, akikkel évek óta barátok vagyunk a szerveren kívül és belül. Amikor a szerveren vagyok, akkor nem egy krónikus fájdalommal és fáradtsággal élő öregember vagyok, hanem csak egy a srácok közül, és amikor játszok, akkor élek igazán! Az már csak hab a tortán, hogy a 29 éves fiam azzal büszkélkedik a haverjainak, hogy milyen dolgokat érek el a Counter-Strike-ban.”

Kövess Minket!



Gamer szótár