Donald Sutherland 6 legjobb filmje, amellyel beírta magát a történelembe

Donald Sutherland 6 legjobb filmje, amellyel beírta magát a történelembe

Donald Sutherlandet, akinek 88 éves korában bekövetkezett halálát csütörtökön jelentette be fia, Kiefer Sutherland, soha nem jelölték Oscar-díjra, amit a mai napig nem értünk.

Az ezredfordulósok és a Z generáció számára talán leginkább az Éhezők viadala-filmek aljas Snow elnökeként ismert, akinek puszta látványától is megfagy a vér az ereinkben. Éppen ezért méltán mondhatjuk azt, hogy Donald Sutherland nem csak egy, hanem több generáció számára is egy meghatározó színész volt, a legjobb filmjei pedig az 1960-as évektől kezdve egészen napjainkig képesek voltak meghódítani az emberek szívét. Karrierje csúcsán Hollywood egyik legnépszerűbb filmsztárja volt, akinek elképesztő projektjei voltak. Legnagyobb munkái azonban azt is megmutatják, hogy mennyire szeretett kísérletezni és, ha kellett simán kilépett a komfortzónájából. Ha egy olyan kaliberű színész feltűnt a képernyőn, mint Sutherland, az szinte garantáltan emlékezetes volt.

Pályafutása során Sutherland legendás rendezőkkel és írókkal dolgozhatott együtt, és szinte mindenféle szerepben lubickolt. Még az utóbbi években is aktív volt, és az Éhezők viadala-franchise-on túl, feltűnt például az Ad Astra – Út a csillagokba, az Amerikai hóhér és a Moonfallban is, hogy csak néhányat említsünk a címei közül. Az ezt megelőző évtizedes munkásságával pedig bebizonyította, hogy milyen jelentős mértékben járult hozzá a filmtörténelemhez. Fia, Kiefer Sutherland szintén fantasztikus előadóművésznek bizonyult, és tovább gyarapítja a családi örökséget.

Donald Sutherland elismert kanadai színész volt, akinek legkorábbi filmes munkái az 1960-as évekre nyúlnak vissza. Jóval több mint fél évszázadon át volt a filmipar meghatározó szereplője, mielőtt 2024. június 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt volna. Sutherland az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején vált híressé, és olyan rendíthetetlennek bizonyult, hogy még jóval 80 éves kora felett is kamera elé állt, egyszóval rendíthetetlennek bizonyult. Több mint 150 játékfilmszerep fűződik a nevéhez, így Sutherland legjobb filmjeinek kiválasztása nem egyszerű feladat. Rengeteg film, amelyben szerepelt, klasszikusnak tekinthető, és nehéz minden egyes jó filmet megragadni, amelyben ő is benne volt, hacsak nem akarunk egész nap itt ülni. Ezért az kiragadtunk 5+1 alkotást a művész úr életéből, melyek örökre beírták őt a szakma legjobbjai közé.

Donald Sutherland legjobb filmjeiért kattints a képre!

Kövess Minket!



Gamer szótár