Akár még tornázhatunk is az otthoni medencében!

Akár még tornázhatunk is az otthoni medencében!

Amikor beköszöntenek a nyári, meleg napok, sokan vágynak arra, hogy vízben töltsék a szabadidejüket. Ez azonban nemcsak felhőtlen kikapcsolódás lehet, hanem egyben a sportolásra is alkalmas.

Az otthoni medencék előnyei

Ha már van otthoni medencénk, érdemes azt úgy felszerelni, kialakítani, hogy minél hosszabb ideig tudjon jó szolgálatot tenni nekünk, családunknak. Például egy HYDROKING medencevízforgató szivattyú sokat tehet a jobb vízi élményekért. Itt többféle teljesítményű és típusú eszközt találunk, érdemes tisztában lenni a medence méretével a választás előtt. Azt is megtudhatjuk ezen az oldalon, hogy szezononként mekkora energia- és vízfogyasztással számolhatunk. 

Ha pedig beszereztünk minden szükséges holmit, akkor nincs más hátra, mint a irány a víz! Persze a legtöbbeknek nincs akkora méretű és mélységű otthoni medencéje, hogy abban kényelmesen lehessen úszni. Azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a vízi sportolásról. 

Vízben sportolás

A vízben való edzés különösen akkor jó, ha fizikai stressztől vagy valamilyen sérüléstől szenvedünk. Igen jó hatással van az ízületekre, csontokra, és a víznek megvan az a pozitív hatása, hogy sokkal hatékonyabban mozoghatunk benne, mint a szárazföldön. 

A vízi aerobic kortól és fittségi szinttől függetlenül elkezdhető, hisz mindenki maga szabályozza, hogy milyen intenzitással végzi a különböző gyakorlatokat. Alacsony terhelést jelent az egész szervezetre, így a mozgásszervi problémákkal küzdők számára is ideális választás. A medencében végzett edzések szabályozzák a testhőmérsékletet, így tovább tudunk kényelmesen mozogni. 

A víz által keltett természetes ellenállás az egész testet átmozgató edzést biztosít. Javítja az erőt és az állóképességet, miközben tónusossá válnak az izmaink, és sok-sok kalóriát is elégetünk. A rendszeres vízitorna pozitív hatással van az általános közérzetre, csökkenti a vérnyomást és javítja a szív általános egészségét. 

Ma már nem luxus

Egy otthoni medence beszerzése ma már nem luxus, azonban a fenntartása olykor bizony sokba kerülhet. Ezt is lehet okosan csinálni, úgy, hogy megfelelően szűrjük, illetve karbantartjuk a vizet, így akár több éven keresztül sem kell majd lecserélni. Ez gazdasági és környezettudatossági szempontból is ideális megoldás lehet. A víz keringetéséhez egy szivattyúra van szükségünk, ami párosul a homokszűrővel. Ez egy speciális kvarchomokot tartalmazó műanyag tartály, ami 10-15 évig is használható. 

Érdemes a medence vizének fűtéséről is gondoskodni, hogy minél hosszabb legyen a szezonunk. Ezt megoldhatjuk különböző hőcserélőkkel, a teljes élmény érdekében pedig ellenáramoltatóval, hidromasszázzsal vagy levegőkompresszorral is kiegészíthető a rendszer. 

Ahhoz, hogy hosszú távon gondtalanul működjön, érdemes 3-5 évente elvinni átvizsgáltatni a szivattyút. Ezen felül 2-3 hetente célszerű kitisztítani az előszűrőt, és ügyelni arra, hogy megfelelő legyen a vegyszerezés.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Üzlet - Egy vezeték nélküli kaputelefonnal még komfortosabb a beszélgetés

A kaputelefon minden otthon életében központi szerepet tölt be. A vendégek, a postás és más érkező személyek is ezen keresztül tudnak velünk kommunikálni. A vezeték nélküli változat sokkal modernebb, praktikusabb, és a használata is kényelmesebb, mint a hagyományos eszközök esetében.

Üzlet - Kutyaivartalanítás – pro és kontra

Ha azt a kérdést teszik fel, hogy mi is lehet közös a sportban és a kutyatartásban, arra nem biztos, hogy könnyen lehet válaszolni. Az mindenesetre biztos, hogy mind a kettő esetében vannak vitatott eljárások.

Üzlet - Mikor jön el a nyílászáró cseréje?

Lassan vége a nyári hónapoknak, közeleg a tél, a hideg reggelek és nappalok. Ez a fűtési szezont is magával hozza, amikor még nagyobb jelentősége van annak, hogy milyen nyílászárók találhatóak otthonunkban. Természetesen még bőven nem késő a cserét végrehajtani, de nem érdemes túl sokáig halogatni.

Üzlet - Legyen stílusos a kerted a növénytámaszok segítségével!

Ahogy egy sportpálya, úgy egy kert is csak akkor szép, ha rendezett. Különösen a futónövények hajlamosak elburjánzani. Ha nem gondozzuk őket és nem biztosítunk számukra olyan támaszokat, amelyekre felfuthatnak, akkor nem fognak megfelelő ütemben fejlődni, sőt, még a közlekedést is akadályozhatják.