Illegális streamingért ítélték el őket, mehetnek a hűvösre

Illegális streamingért ítélték el őket, mehetnek a hűvösre

Ha ismerősen cseng az illegális streaming oldal neve, akkor lehet te is rossz helyeken keresgéltél az interneten.

Az emberek jelentős hányada szívesen tölti ki a szabadidejét filmekkel és sorozatokkal. Ezt alátámasztják azok az adatok, amelyeket a streaming szolgáltatók tesznek közzé. Csak a Netflixnek nagyjából 260 millió előfizetője van világszerte, akik dollármilliárdokat költenek előfizetésekre. Vannak azonban olyanok, akik szeretnének spórolni a feliratkozásokon. Miért költenél pénzt Netflixre, Hulura, Maxre, Prime Videóra és SkyShowtime-ra, ha sokkal egyszerűbben elérhetnéd az általad kedvelt tartalmakat? A kérdés teljesen jogos, nem véletlen lett hatalmas siker a Jetflicks.

Ezeket olvastad már?

Jetflicks, az illegális streaming oldal

Mindössze havi 9,99 dollárt, azaz nagyjából 3600 forintot kértek el az üzemeltetők a userektől azért, hogy több mint 180 000 epizódhoz hozzáférést biztosítsanak. A teljesen illegálisan működő Jetflicks több tartalmat halmozott fel, mint a Netflix, Hulu, Vudu és Amazon Prime Video együttesen. Az epizódokat a TorrentZ-ről és a PirateBayről töltötték le, majd a saját rendszerükön keresztül elérhetővé tették az előfizetőiknek. A vállalkozás remekül teljesített, dollármilliókat sikerült a számlákra feltölteni, azonban egyszer minden "jónak" vége szakad. A bíróság elítélte azt az ötösfogatot, akik felelősségre vonhatóak a szerzői jogsértések miatt. A 2007-ben indult vállalkozás mögött állók közül van olyan (Kristopher Dallmann), aki akár 48 évre is a rácsok mögé kerülhet. A szerzői jogsértés mellett előkerült még a pénzmosás tényállása is, amelyet szintén bebizonyítottak a bíróság előtt. 

Hiába tűnt tehát úgy felhasználói oldalról, hogy a Jetflicks egy remek kezdeményezés, a jogszabályi keretek alapján ez bizony nem szürke, hanem tiltott zónának minősült. Jó tanács mindenkinek, csak legális forrásokat kutassatok fel, akkor biztosan nem ütitek meg a bokátokat.

Kövess Minket!



Gamer szótár