Új rekord született, az Agymanók 2 minden animációs filmet kenterbe vert

Új rekord született, az Agymanók 2 minden animációs filmet kenterbe vert

Ki gondolta volna, hogy ekkorát fog menni?

Nagy az öröm a Disney-nél, miután a Pixar égisze alatt elkészült Agymanók 2 (Inside Out 2) már az egymilliárdos álomhatárt is átlépte, és ez nem csak azért fantasztikus dolog, mert csak néhány animációs film volt erre képes, hanem tette mindezt rekord idő alatt. Mindössze 11 olyan alkotás született ebben a műfajban, amelyik több, mint 1 milliárd dollárt hozott a konyhára, és jelenleg az Agymanók 2. része a 10. helyet foglalja el ezen a listán az eddig gyűjtött 1014 milliójával.

Ami még fontosabb, hogy minden idők leggyorsabb milliárdosa lett a Pixar 2024-es műve, miután 19 nap alatt elérte ezt a mérföldkövet. Sikerült letaszítania ebben a tekintetben a trónról még a Jégvarázs 2-t (Frozen 2) is, amelynek 25 nap kellett ehhez a teljesítményhez. Nem semmi tény az sem, hogy az eddig 11 filmből, 8 a Disney és a Pixar együttműködéséből származik.

A másik érdekessége, hogy a Kelsey Mann által rendezett produkció az első ebbe az évben, amely elérte ezt az összeget, pedig már túl vagyunk 2024 első felén.

Ezeket olvastad már?

Az Egyesült Államokban egyébként 469,3 millió dollárra volt jó a folytatás, ezzel felugrott az animációs filmek örökranglistájának 5. helyére, miután megelőzte a Toy Story 3-at ($415M), Az oroszlánkirályt ($423M), a Toy Story 4-et ($434M) és a Shrek 2-t ($445M) is.

A hírrel kapcsolatban Michael O'Leary, a NATO elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

Az ország és a világ mozitulajdonosai nevében szeretnénk gratulálni a Disney filmjének, amely gyorsabban összehozta a 1 milliárd dollárt, mint bármelyik animációs film a történelemben. Az elképesztő globális siker ismét azt mutatja, hogy a közönségnek van igénye a lenyűgöző és szórakoztató filmekre, méghozzá nagyvászon előtt élvezve. Az Agymanók 2 minden korosztályból összehozza a mozilátogatókat egy olyan közös moziélményre, amelyre mindig emlékezni fognak.”

Kövess Minket!



Gamer szótár