Történelmet írtak Pareszék, magyar többségű csapat jutott ki az EMEA Mastersre

Történelmet írtak Pareszék, magyar többségű csapat jutott ki az EMEA Mastersre

Már a Partizan Esports legyőzésekor lehetett érezni, hogy valami hatalmas dolog van készülőben.

Egészen elképesztő, hogy mekkora tettet hajtott végre a CyberWolves csapata. Az egyébként szlovén székhelyű szervezet szinte csak és kizárólag magyar játékosokkal és edzői csapattal kijutott a 2024-es EMEA Mastersre, az LEC alatti legnagyobb presztízsű tornára. Korábban Meight, bluerzor és mumus100 szerepelt ezen a versenyen, őket követi az új generációs csapat Paresz vezetésével. A veterán jungler igazi motorja volt annak az ötösnek, amely már biztosan ott van az Esports Balkan League legjobb négy együttese között, avagy lehet nekik szurkolni a rájátszásban.

Ezeket olvastad már?

Bővített EM, ami nagyon jól jött a magyaroknak

A Riot Games úgy döntött, hogy ideje megreformálni az egyre inkább apátiába és érdektelenségbe süllyedő EMEA Masters. Ennek érdekében teljesen átalakították a mini-bajnokság lebonyolítását és a formátumot, amely immár 60 (!) csapatot ereszt egymásnak. Ez természetesen nem vesz el semmit a CyberWolves érdemeiből, hatalmas kihívást jelentett számukra, hogy a régió legjobb négy csapata között olvashassák a saját nevüket.

CyberWolves EMEA Mastersre kijutott tagjai

  • Top: Bala
  • Jungle: Paresz
  • Mid: Lagolinas
  • ADC: Endless / csere: Baki
  • Support: Tochas / csere: Astalia
  • Korábbi tagok: Sora5, Robenong, Goldenpenny, tomoRRR
  • Vezetőedző: Ap4ch3 és Disillusion

Top-tól ADC-ig csak hazánk fiai sorakoztak fel, egyedül a támogató szerepkör az, ahol egy portugál idéző pakolja a wardokat. Az EMEA Masters 2024 nyári küzdelmei július 31-án indulnak a Last Chance Qualifierrel. Ha a CW döntőbe jut az EBL-ben, akkor ezt a szakaszt kihagyják, rögtön a Swissben lehet majd értük szorítani.

Kövess Minket!



Gamer szótár