Könnyes búcsút vehetünk a hazai filmforgalmazástól

Könnyes búcsút vehetünk a hazai filmforgalmazástól

Ennek a hírnek valószínűleg sokan nem fognak örülni, de sajnos nincs mit tenni.

Azt már ugye tudjuk a Jurassic Parkból, hogy a természet utat tör magának, de az utóbbi néhány évtizedben már az is tisztán látható, hogy a digitalizáció is megállíthatatlanul robog előre. Ennek pedig egy újabb áldozata van, mégpedig a nagy tárolókapacitású digitális optikai tárolóeszközök – mint például a CD-k, DVD-k és a Blu-rayek.

Valószínűleg az olvasóink is vannak olyanok, akik gyűjtötték ilyen formában a filmeket vagy éppen a videójátékokat. Sajnos úgy tűnik itthon egy korszak véget ér, miután a Filmgyűjtés Facebook-oldala egy bejegyzésben tájékoztatta a követőit, hogy a magyar származású Adolf Zukor által alapított Paramount Home Entertainment beszünteti a stúdiófilmek forgalmazását kishazánkban. Ennek értelmében a jövőben hiába is keresitek majd a legújabb alkotások lemezes kiadását.

„Köszönjük szépen azoknak a kiemelkedő munkáját akik vért izzadva szétbarmolták a magyar filmforgalmazást és évre-évre hülyébbnél hülyébb döntéseket hozva kicsinálták. Beengedték a magyar piacra a román forgalmazókat hogy garázdálkodjanak majd nézték az első sorból ahogy a csehek elsőként a FilmArena.cz majd a Filmgame elszipkázza a vásárlókat.” – áll a posztban.

Ezeket olvastad már?

Természetesen a felhasználók reakciója sem maradt el, mert elég sokan vannak itthon, akik szerettek hódolni régi szenvedélyüknek, és a klasszikus műveket bizony örömmel tették ki a polcukra. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a legnagyobb hazai stúdiók gyakorlatilag megpecsételték az itthoni piac sorsát. Érdemes talán még megvárni a Hang nélkül: Első nap (A Quiet Place: Day One) lemezes verzióját, mert ha már azon sem lesz magyar szinkron, akkor tényleg keresztet vethetünk a hazai DVD- és BluRay-kiadásokoknak.

Kövess Minket!



Gamer szótár