Michael Rooker: 'Azért haldoklanak a filmek, mert a nézők TikTok-ifikálódtak'

Michael Rooker: 'Azért haldoklanak a filmek, mert a nézők TikTok-ifikálódtak'

Nagyon nem tetszik neki, hogy alig voltak kíváncsiak a legutóbbi szereplésére.

Siralmasnak mondható Kevin Costner legújabb próbálkozása, a Horizont: Egy amerikai eposz ( Horizon: An American Saga - Chapter 1), miután a négy részesre tervezett történet első felvonása mindössze 11 millió dollárt hozott össze az Egyesült Államokban. Michael Rooker – ő volt A galaxis őrzőiben Yondu, de feltűnt a The Walking Dead szériában is – a westerneposzban Thomas Riordan őrmestert formálja meg, de most a TMZ-nek adott nyilatkozatában meglepő őszinteséggel fakadt ki a gyenge nyitóhétvégét látván. Arra biztatta a mozilátogatókat, hogy hagyják abba a TikTokozást, és adjanak egy esélyt az igazi moziélménynek.

„Ez igazi mozi, emberek. Készüljetek fel. Jajj nem vagyunk hozzászokva ehhez a szarhoz. A 90 perces filmekhez vagyunk szokva. Minden 90 perces. Hagyjatok már békén! Lépjünk túl ezen a szarságon. Nézzünk egy olyan filmet, ami tényleg egy történetet mesél el, ahol megismerjük az embereket, és megkedveljük vagy utáljuk őket. Nem csak a gyors és szétvágott videók dolgok jók.” – utalt arra, hogy Costner rendezése egy 3 órás eposz.

Arra a kérdésre, hogy a Horizont alacsony nézőszámának egy része vajon annak köszönhető-e, hogy a mozilátogatók "TikTok-ifikálódtak", Rooker így válaszolt:

„Teljes mértékben. Túl kell lépni ezen a szarságon. Meg kell tanulni, hogyan kell igazi mozit nézni. Hagyd abba a semmittevést, és nézd meg a filmet. Élvezni fogod. Mielőtt bemész, menj ki a mosdóba.”

Costner egyébként saját bevallása szerint mintegy 38 millió dollárt költött saját pénzéből a Horizon finanszírozására. A Warner Bros. csak a forgalmazást állta, vagyis még a film marketingköltségeit is Costner zsebét terhelték.

„Szeretném, ha nagyon-nagyon sikeres lenne? Persze, hogy szeretném. Az egómnak is tetszene; mindenkinek tetszene. De akkor vagyok a legboldogabb, ha úgy néz ki, ahogy megálmodtam.” – mondta Costner az Entertainment Weeklynek az első film mozibemutatójának napján.

A Warner Bros. augusztus 16-án mutatja be a tervezett négyfilmes saga második részét. Costnerék eközben már belevágtak a harmadik epizód forgatásába is, de azt egyelőre nem tudni, hogy az első gyenge kasszasikere milyen hatással lesz a színész-rendező terveire a folytatást illetően.

Kövess Minket!