Mit ér a MOUZ? És a G2? Így értékeli a FaZe a többi CS2-es csapatot

Mit ér a MOUZ? És a G2? Így értékeli a FaZe a többi CS2-es csapatot

A FaZe játékosai megmondták a tutit! Így már például tudjuk azt is, hogy a NIP-nél nincs rosszabb csapat, meg hogy a Falcons annyit ér, mint a két játékossal rendelkező Cloud9.

Nehéz lenne egyértelműen megmondani, hogy ki nyerte a tavaszi szezont. A Spirit húzta be az év első és eddig utolsó nagy tornáját is. A FaZe több döntőt játszott, illetve megnyerte az IEM Chengdut. A MOUZ is szerzett két trófeát Máltán és Belgrádban. A NAVI a koppenhágai Majorön, a G2 az IEM Dallason okozott nagy meglepetést. Ezek között igazságot tenni igen nagy feladat, de a FaZe játékosait ez nem riasztotta vissza. Szóval kész tier listet kreáltak, ahol hét kategóriába sorolták be az elmúlt hónapok legérdekesebb ötöseit.

A FaZe listája kapcsán annyit érdemes leszögezni, hogy még az IEM Dallas előtt készült a videó. Tehát nem tudtak reagálni olyan fejleményekre, mint a G2 beugrós győzelme ezen a versenyen vagy a MOUZ tragikus kihullása, stb. Ettől függetlenül érdekes a dolog, mert mégiscsak profi játékosoktól hallhatjuk cenzúrázatlanul, hogy ki mennyit ér a szemükben. Szóval vegyük végig, kiről mit gondoltak karriganék!

Ezeket olvastad már?

 • G2: B-kategória, mivel Dallas előtt forgatták a videót és csak a CS2-es teljesítményük alapján ítélték meg őket.
 • NIP: Rain azt sem tudta, hogy kik játszanak ott, azonnal mentek a legalacsonyabb F kategóriába.
 • FURIA: Mivel a G2-t B-re osztályozta a csapat, úgy érezték, hogy a D-nél magasabb hely túlzás lenne.
 • M80: Broky gondolkodás nélkül a FURIA mellé tette őket, vitának nincs helye.
 • FaZe: Saját magukat csakis S-re osztályozhatták a fiúk! Valljuk be, megérdemlik, amikor 8 döntőt játszottak CS2-ben.
 • ENCE: Katowice után szinte teljesen eltűnt a gla1ve-vel operáló lengyel ötös, ezért a D-kategóriába kerültek. Ha nincs az a rájátszás, valószínűleg ennyit sem érnek el itt.
 • Vitality: Tavaly év végén a FaZe legnagyobb nemezisei voltak, ezért kijárt nekik az S-kategória.
 • Astralis: A device irányítása alatt operáló dánokban nagy potenciált láttak a játékosok, de úgy érezték, hogy még nem érdemelték ki az A-kategóriát, így a G2 mellé kerültek a B-be.
 • Spirit: Katowice miatt azonnal az S-kategóriába kerültek. De az is segített, hogy „van egy jó játékosuk”, semmi különleges, tudjátok, csak jó.
 • Eternal Fire: A törökök kicsit megosztották a csapatot, volt aki B-t, volt aki C-t mondott. Végül a kettő közé kerültek, mert hiányolták tőlük az igazán jó eredményeket.
 • MOUZ: Lehetett volna S is, de inkább A-ba tették őket, mert 1) nem tudták megverni a FaZe-t még CS2-ben, 2) csak egy meccset nyertek arénában, 3) ők a FaZe akadémia, hogy nézne már ki, ha ugyanott lennének, mint a nagyfiúk? Végül egyébként egy kicsit feljebb mozgatták őket az A és S közé, csak hogy érzékeltessék, tényleg jó ötösről van szó és hülyéskednek.
 • Falcons: Ha nincs Katowice, akkor a FaZe játékosai szerint a NIP mellett kötöttek volna ki a süllyesztőben. Így viszont E lett a vége, ami később a harmatgyenge, instabil ötösök gyűjtőhelyévé vált a listán.
 • NAVI: Hiába a Major bajnoki cím, a FaZe csapata nem szerette volna őket az A-nál magasabb helyre tenni, így lényegében a FaZe, a Vitality, a Spirit és hangyányival a MOUZ is előttük áll.
 • Virtus.pro: Karrigan szerint a G2 és az Astralis ijesztőbb a VP-nél, ezért C-re értékelték őket. Az irányító szerint az Eternal Fire alatt vannak picivel.
 • GamerLegion: Sl3ndék frozen szerint F vagy E kategóriát érdemeltek volna, ám végül arra jutott a társaság, hogy a Falconsnál azért jobbak. Elvégre nem egy sztárokból álló ötösről beszélünk, mégis stabilabban teljesítettek tavasszal, mint Snappiék. Úgyhogy a vége D lett, ami egyáltalán nem rossz.
 • Cloud9: Ezen sem kellett sokat gondolkodni, karrigan azonnal a Falcons mellé pakolta a jelenleg két aktív játékossal operáló, hónapok óta nem létező csapatot. Ami egyébként vicces, mert a NIP-nél ezek szerint így is jobbak.
 • Liquid: Mivel újjáépítik éppen a csapatot, nem túl releváns már ez a vélemény, de cadiaNék a C-kategóriába kerültek a VP mellé, ami a körülményeket tekintve nem olyan rossz. A csapat egyértelműen gyengébbnek tartotta magát ennél, vagy legalábbis magasabb ambícióik voltak, ezért is hullott szét a projekt.
 • BIG: Elég nehéz belőni a németeket, mert papíron az egyik legjobb felállásukat rakták össze idén, de túl sok vizet végül nem zavartak, így a Falcons és a Cloud9 mellett kötöttek ki az E-kategóriában. Ez részben annak is szól a FaZe szerint, hogy a Covid alatt nagyon jók voltak online, ám azóta nem tudtak hasonló szintet elérni.
 • MIBR: A brazilok szezonja egészen jó volt, Brazíliában versenyt nyertek, a Majorön is meglepetést okoztak. Végül majdnem C-re osztályozták őket a játékosok, mert úgy gondolták, hogy jobbak a FURIA-nál. Ám az utolsó pillanatban meggondolták magukat és maradtak a D-nél.
 • Heroic: Dallas előtt cseréltek, ám degster nem utazhatott el az amerikai tornára. Mivel az akkor aktuális rendes ötösüket nem láthatták a videó forgatása előtt a játékosok, úgy döntöttek, hogy a D lesz a legjobb választás egyelőre.
 • Complexity: A legjobb észak-amerikai ötös két okból került a B-kategóriába. Egyrészt azért, mert a Majorön a MOUZon, a FaZe-en és a Vitalityn múlott, hogy elérjék a rájátszást, bárki mást kaptak volna, simán összejön ez. Másrészt azért, mert a teljes CS2-es időszakot nézve a FaZe ellen erősek voltak, Sydney-ben ugyebár a döntőig is eljutottak.

A teljes lista tehát a következőképpen fest:

Kövess Minket!Gamer szótár