Hamilton drámai diadalát az új F1-es film előzetese tette még emlékezetesebbé

Hamilton drámai diadalát az új F1-es film előzetese tette még emlékezetesebbé

Két és fél esztendő győzelemmentes időszakot sikerült lezárnia a versenyzőnek, és eközben a nevével fémjelzett Forma 1-es mozifilm első trailerét is bemutatták a nagydíj napján.

Először csodálhattuk meg Brad Pitt várva várt Forma-1-es alkotását, miután beszáguldott végre a Brit Nagydíjon az első kedvcsináló hozzá.

Kezdjük azzal, hogy hosszú idő után egy elképesztően izgalmas futamnak lehettek a szemtanúi a rajongók, hiszen Silverstone több meglepetést is magával hozott. Már a rajtot követően óriási csata alakult ki az élen autózók között, és előbb Norris előzte meg Verstappent versenykörülmények között, majd a 18. körben Hamilton csapattársát, Russellt hagyta maga mögött, hogy átvegye a vezetést. Később az eső is bekopogtatott az ajtón, és felborította az erőviszonyokat, olyannyira, hogy Norrisnak sikerült az élre törnie, majd a kerékcseréket követően – mindenki felrakta az intermediate gumikat – tovább folytatódtak a csaták. A csúnya felhők azonban szép lassan elvonultak és az utolsó etapra mindenkinek volt még lehetősége egyszer meglátogatnia a boxot. Ez parádésan jól sikerült a Mercédesz csapatának, hiszen Hamilton újra az élre állt, és végül olyan tempót autózott, amivel mindenkit maga mögé utasított. Nem véletlenül bőgte el magát a hétszeres világbajnok brit pilóta a győzelmet követően, mivel 945 nappal ezelőtt, épp 2021 decemberében a Szaúd-arábiai Nagydíjon léphetett fel legutóbb a dobogó legfelső fokára.

Eközben Brad Pitt már jó ideje dolgozik egy filmen, amelynek költségvetése állítólag már a 300 millió dolláros határt is átlépte. A rendezői széket Joseph Kosinski foglalhatta el, míg a produceri munkából Brad Pitten, és Jerry Bruckheimeren kívül nem más, mint Lewis Hamilton is kivette a részét. A főszerepet Pitt játssza el, aki egy korábbi F1-es pilótát – Sonny Hayes-t – alakítja, és miután visszahívják, megkapja az egyik fiktív istállónak, az APX GP-nek az egyik ülését.

A filmben Damson Idris is kiemelkedő szerepet kap, mint az újonc pilóta Joshua Pearce, miközben többek között Kerry Condon, Javier Bardem és Tobias Menzes is feltűnik majd a képernyőn. Egy közösségi média posztból derült ki nem is olyan régen, hogy a film címe egyszerűen F1 lesz, a vasárnapi silverstone-i futam előtt pedig nézők a pályán és otthon is megcsodálhatták végre egy rövid trailert a produkcióból. A szűk 2 perces trailerben valódi versenypályák (Silverstone, Monza és Spa) is feltűnnek – a hírek szerint egyébként a Hungaroringen is rengeteg felvételt készítettek, de egyelőre nem tudni, hogy bekerül-e a magyar pálya a végső verzióba.

A regnáló bajnok Max Verstappen is szerephez jutott a kedvcsinálóban, de a Haas korábbi csapatfőnöke és a Drive to Survive sztárja, Günther Steinert is fel lehet ismerni az egyik jelenetben.

Ezeket olvastad már?

Mikor kerül a mozikba Brad Pitt F1-es filmje?

Ha minden igaz, és semmi sem hátráltatja a munkát, akkor leghamarabb 2025. június 25-én lehet majd beülni rá.

Kövess Minket!



Gamer szótár