A nézőket hibáztatja Hugh Grant egy legendás mozi bezárása miatt

A nézőket hibáztatja Hugh Grant egy legendás mozi bezárása miatt

Erős kritikát fogalmazott meg a színész, miután kiderült, hogy az egyik legrégebbi angol mozinak befellegzett.

Szomorú dolog történet a filmes világban, ugyanis be kellett zárnia egy legendás brit mozinak, mert már ne mozgatott meg elegendő embet. A Cineworld a hónap elején jelentette be, hogy bezárja a Picturehouse-t, amelynek a része volt a Londonban található Fulham Road-i mozi is. Hugh Grant pedig szomorúan vette tudomásul, hogy egy ilyen elképesztő létesítménynek is le kellett húznia a rolót. Elkeseredettségének hangot is adott, és X-en megosztotta a véleményét ezzel kapcsolatban:

„A Fulham Rd mozi 94 év után bezár. Furcsán elviselhetetlen. De sebaj, üljünk mindannyian otthon, és nézzük a 'tartalmat' a 'streaming'-en. Miközben görgetünk a telefonunkon. Nyomorult arc emoji.”

Grant bejegyzésére a a brit filmes és televíziós szakma több más tagja is felkapta a fejét, és a közösségi médiában ugyancsak hangot adtak megdöbbenésüknek a mozi bezárása miatt. Terry Christian műsorvezető például aa következőket írta:

„Gyerekként egy mozi mellett éltem a sarkon – mintha valami varázslatos dolog lett volna. Sétálgattunk, néztük az állóképeket, és elképzeltük, hogy mit vetítenek. Meg kellene védeni őket, ahogy a franciák teszik.”

Michael Warburton színész pedig annyit mondott, hogy a bezárás egyformán dühítő és átkozottul szomorú, majd hozzátette, hogy ha egyszer ezek a paloták eltűnnek, sosem térnek vissza az emberek.

Grant legutóbb a Warner Bros. Wonka című filmjében kapott egy fontosabb mellékszerepet, amelynek a főszereplője egyébként Timothée Chalamet volt. Világszerte 632 millió dollárt hozott a konyhára, továbbá feltűnt a Netflixen debütált Cukormáz nélkül (Unfrosted) című alkotásban is, ami egyben Jerry Seinfeld rendező első nagyjátékfilmje volt. Legközelebb az A24 horrorfilmjében, a Heretic-ben lesz látható játszik, de szerepet kapott a Bridget Jones: Mad About the Boy című filmben is, amely 2025-ben kerül a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár