Az Agymanók 2 lett a Pixar stúdió új, koronázatlan királya

Az Agymanók 2 lett a Pixar stúdió új, koronázatlan királya

Ritka, amikor egy folytatás jobb lesz az első felvonástól, márpedig ez a helyzet a stúdió új produkciója esetében.

Az Agymanók 2 (Inside Out 2) megelőzte A hihetetlen család 2-t (Incredibles 2) is, és ezzel a Pixar minden idők legtöbb bevételt hozó filmjévé vált – már több, mint 1,251 milliárd dollárt hozott a konyhára a stúdiónak.

A legfrissebb adatok alapján az Agymanók folytatása egy elképesztő sikertörténet, és már csak három alkotás áll előtte az örökranglistán az animációs filmek között. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Jégvarázs (Frozen) foglal helyet (1,242 milliárd dolláros bevétellel), a második helyre 2023 nagy durranása, a Super Mario Bros.: A film (Super Mario Bros. The Movie) jött fel (1,361 milliárd dolláros bevétellel), míg az élen változatlanul a Jégvarázs 2 (Frozen 2) található, a maga 1,451 milliárd dolláros bevételével.

A 2015-ös Agymanók folytatása érte el egyébként az animációs filmek között leggyorsabban az 1 milliárdos álomhatárt, és 2023 slágere, a Barbie után az első olyan produkció Hollywoodban, amelyik ennyi pénzt termelt. Az idei esztendőt tekintve elég nagy az előnye a Pixar alkotásának, hiszen a második helyen Denis Villeneuve eposza, a Dűne 2 áll 711,844 millió dollárral.

Az Egyesült Államokon belüli bevételeket tekintve is előkelő helyen tanyázik az Agymanók 2, hiszen az 543,5 millió dollárral a harmadik helyet csípte meg, és már csak Az oroszlánkirály (543,638) és A hihetetlen család 2 (608,581 millió dollár) előzi meg.

Ez egy óriási győzelem a Disney és a Pixar számára, különösen azok után, hogy az animációs projektekkel foglalkozó stúdió nehéz éveken van túl, kezdve a COVID-19 járvánnyal, és a döntéssel, miszerint az Onward digitálisan is megjelent, mindössze két héttel a mozikba kerülése után.

Ezeket olvastad már?

A Soul, Luca és a Turning Red trió pedig kizárólag a Disney+-on jelent meg, míg a nagyvásznon a 2022-es Lightyearig egyetlen Pixar-film a mozikban 2019 óta. A jó hírek ellenére a stúdió munkatársai mégis megfogyatkoztak az elmúlt esztendőben az elbocsátások miatt, de ettől függetlenül úgy tűnik mégis sikerült visszatalálnia a helyes útra.

Kövess Minket!



Gamer szótár