Elhunyt Shelley Duvall, a Ragyogás színésznője

Elhunyt Shelley Duvall, a Ragyogás színésznője

Számtalan filmben találkozhattunk vele az évtizedek során.

Pár nappal 75. születésnapja után elhunyt Shelley Duvall, amerikai színésznő. Bár a 70-es években kezdődő karrierje során rengeteg filmben láthattuk, legtöbben valószínűleg a Ragyogásból, vagy az Annie Hallból emlékszünk rá. A színésznő cukorbetegségének szövődményében vesztette életet. Mindez álmában történt a texasi otthonában, melyről Dan Gilroy számolt be – párja, aki a Breakfast Club énekese.

„Az én kedves és csodálatos élettársam, valamint barátom elhagyott minket. Túl sokat szenvedett az utóbbi időben, de most már viszont szabad. Repülj, gyönyörű Shelley" – mondta Girloy.

A Ragyogásban nyújtott teljesítményéért a legrosszabb színészi alakításért járó Arany Málna díjban részesítették, azonban ezt pár éve visszavonták, hiszen idővel egyre több minden derült ki a szörnyű forgatási körülményekről. Egyes beszámolók szerint Stanley Kubrick – a film rendezője – botrányosan bánt vele a felvételek készítése során, aminek a következtében Duvall kis híján felhagyott a színészkedéssel, és a történtek évekig kísértették.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár