Annyira silány az első, hogy mégsem küldik moziba Kevin Costner filmjének 2. részét

Annyira silány az első, hogy mégsem küldik moziba Kevin Costner filmjének 2. részét

Kevin Costner alkotásának folytatását augusztusban biztosan nem láthatják a nézők.

Egyelőre nem vetették még el az ötletet teljesen, hogy levetítsék a mozikban is, de jelenleg nem tudni, hogy pontosan mikor debütálhat majd a második felvonás a nagyvásznon.

Már a Horizont: Egy amerikai eposz ( Horizon: An American Saga - Chapter 1) egyik színésze is felszólalt a jelenség miatt, mert szerinte a TikTok az egyik fő probléma a mozi haldoklását illetően, de azért nem árt hozzátenni, hogy a visszajelzések alapján elég gyengére sikeredett Costner western saga-jának első felvonása.

Ráadásul olyan szinten gyéren teljesített a kasszáknál, hogy a projektet támogató stúdió úgy döntött, jelenleg jobb, ha nem mutatják be a második részt a következő hónapban:

„A Territory Pictures és a New Line Cinema úgy döntöttek, hogy nem mutatják be a Horizon: Chapter 2-t augusztus 16-án. Szeretnének a közönségnek nagyobb lehetőséget adni arra, hogy a következő hetekben rálelhessenek a Horizon első részére, amely hamarosan fent lesz többek között PVOD-on és Maxon is. Köszönjük partnereinknek a folyamatos támogatásukat, miközben a mozilátogatók szerte az Egyesült Államokban szép lassan felfedezik a filmet a mozikban.” – mondta a New Line Cinema szóvivője a Variety-nek.

A film július 16-án kerül fel a PVOD-ra, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a Maxon.

„A közönség reakciója a Horizonra, és a lelkesedés, hogy a történetünk folytatódik, hihetetlenül örömteli volt. Kevin olyan embereknek készítette ezt a projektet, akik szeretik a filmeket, és akik el egy valódi utazásra vágynak. Az a támogatás, amit a filmrajongóktól és a mozitulajdonosoktól kaptunk, csak megerősít bennünket abban, hogy hiszünk bennük és az általunk készített filmekben, és köszönjük nekik, hogy velünk tartanak.” – áll a Territory Pictures közleményében.

A Variety forrásai szerint a film inkább az idősebb mozilátogatók körében volt népszerű Közép-Amerikában. Ahhoz viszont, hogy a western-franchise mind a négy része megvalósulhasson, amelyek közül az első kettőt egymás után forgatták le, a bennfentesek szerint több nézőt kell bevonzania a streamingplatformokon.

A fentebb tett nyilatkozatok egyébként érdekesnek tűnnek, főleg annak fényében, hogy Kevin Costner a saját pénzéből tett bele egy komoly összeget a westernfilm elkészítésébe – ennek alapján tehát korántsem bíznak annyira a sikerében, mint a rendező-színész.

„Tudom, hogy azt mondják, 20 millió dollárt tettem bele a saját pénzemből ebbe a filmbe. Ez nem igaz. Most körülbelül 38 millió dollárom van benne. Ez az igazság. Ez a valós szám.”

A 100 millió dolláros költségvetéssel készült film a nyitóhétvégén mindössze 11 millió dollárt szedett össze, de még ezzel is képes volt a harmadik helyen landolni az amerikai bevételi listán.

Kövess Minket!



Gamer szótár