Alec Baldwin sírva fogadta, hogy ejti a bíró az emberölési perét

Alec Baldwin sírva fogadta, hogy ejti a bíró az emberölési perét

Halyna Hutchins halála után majdnem három évvel úgy fest, hogy Alec Baldwin továbbléphet a tragikus eseményeken.

Alec Baldwin elsírta magát, amikor a bíróság kijelentette, hogy ejtik az ellene indított emberölési pert – írja a BBC. A színészt a Rust című film forgatásán történt halálos kimenetelű lövöldözés miatt vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel. Azonban a bíró pénteken ejtette a vádat, miután kiderült, hogy a védelemtől bizonyítékokat tartott vissza az ügyészség.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy sikertelenül vádolták meg Baldwint: tavaly áprilisban már egyszer ejtettek egy ilyen pert vele szemben, míg Hannah Gutierrez-Reedet, a filmhez leszerződtetett fegyvermestert idén tavasszal bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölésben, és az ilyenkor maximálisan kiszabható 18 hónapos börtönbüntetésre ítélték, továbbá 5 ezer dolláros pénzbüntetést is kapott. Baldwin esete viszont úgy fest, megoldódott, hiszen aligha kell ismét bíróság elé állnia a második felmentése után, így végre továbbléphet a tragikus eseményeken.

Ezeket olvastad már?

A mostani per legfontosabb kérdése az volt, hogy mégis hogyan került éles lőszer a Rust forgatására. Azonban a színész ügyvédei szerint problémát jelentett, hogy a rendőrség és az ügyészség elrejtett egy doboz töltényt, ami összefügghet a lövöldözéssel, tehát bizonyítéknak minősül. Az ügyészség szerint a lőszerek nem egyeztek a film forgatásán találtakkal. Pénteken úgy döntött a bíró, hogy hazaküldi az esküdtszéket, kihallgatja a tanúkat a bizonyíték visszatartásáról. Végül mindebből arra jutott a bíró, hogy az ügyészség hibázott, ezért ejtette a pert Baldwin ellen, aki – mint az alábbi videóban is látható – sírva fakadt, majd átölelte feleségét a hír hallatán:

Kövess Minket!



Gamer szótár