Így néztek ki a Mátrix filmek sztárjai akkor és most

Így néztek ki a Mátrix filmek sztárjai akkor és most

Neked melyik a kedvenc Mátrix epizódod a trilógiából? Jó... vegyük ide a negyedik részt is, bár akinek a Mátrix 4 a kedvence...

Ilyenkor fáj belegondolnunk, de idén bizony már a 25 éves az első Mátrix-film, a trilógia első darabja, ami egy olyan történetet indított el, ami szinte azonnal filmklasszikussá vált és azóta is a kötelező darabok között tartják számon. Na nem azért, mert tökéletes és végképp nem azért, mert könnyed kikapcsolódást jelent a néző számára. A mai napig nyugodt szívvel kritizálni a Mátrix filmeket, a mai napig elismerik hibáit a legnagyobb rajongók is, összetettsége, egészen mély, vallási és filozófiai kérdéseket is feszegető témája miatt azonban milliók rajonganak a trilógiáért. Igen a förtelmes negyedik részre direkt nem akarunk emlékezni!

A Wachowsky-fivérek - akikből mára Wachowsky-nővérek lettek - filmjét nem feledte el díjazni a szakma sem. Két BAFTA- (a legjobb hang és legjobb vizuális effektek), valamint négy Oscar-díjjal (legjobb vágás, legjobb hang, legjobb hangvágás, legjobb vizuális effektek) is gazdagodott az első rész, míg a két folytatásnak be kellett érnie jelölésekkel és egy-két kisebb díj bezsákolásával. A filmek színészei sajnos díjak nélkül maradtak a Mátrix szériával, pedig ha valamire, hát a castingra aligha lehet panaszunk a trilógia kapcsán. Keanue Reeves Neója és Carrie-Anne Moss Trinityje örökre beírta magát a filmrajongók történelemkönyvébe.

Ezeket olvastad már?

Hamarosan pedig újabb folytatást kap a széria, annak ellenére is, hogy a 2021-es Mátrix 4. finoman szólva sem nyerte el sem a kritikusok, sem a nézők tetszését. A Mátrix 5 azonban él és lélegzik, a Warner műhelyében már készül, a forgatókönyvírói és a rendezői szerepet pedig Drew Goddard (Mentőexpedíció, Cloverfield) ölti majd magára. Azt egyelőre nem tudni, hogy a régi szereplőkből kik térhetnek majd vissza. 25 év bizony rajtuk is meglátszik már, ugyanakkor az is igaz, hogy talán nem is érdemes Mátrix filmet készíteni Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss nélkül.

Következő galériánkban a Mátrix trilógia szereplőiről emlékszünk meg, méghozzá 25 évvel ezelőtti, valamint friss fotókkal. Íme ennyit változtak a Mátrix filmek szereplői 25 év alatt!

A galériáért kattints a képre!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár