Gyászolnak a LoL-osok, szörnyen fiatalon hunyt el bluerzor egykori csapattársa

Gyászolnak a LoL-osok, szörnyen fiatalon hunyt el bluerzor egykori csapattársa

Az ERL-szint megkerülhetetlen szereplője volt az elmúlt fél évtizedben a svéd LoL-os.

Hosszú betegség után legyőzte betegsége a svéd League of Legends-közösség egyik megkerülhetetlen alakját, aki karrierje során megfordult a TCL-ben (török első osztály), az LFL-ben (francia első osztály) és az SLO-ban (spanyol első osztály) is. Mindössze 32 évesen örökre szürke képernyőre került Gustav "Xyraz" Blomkvist, akit a magyarok is jól ismerhetnek, ugyanis Subicz "bluerzor" Dániel oldalán harcolt néhány évvel ezelőtt.

Ezeket olvastad már?

Xyraz és bluerzor

A svéd topos már 2013-ban belekóstolt abba a közegbe, ami abban az időszakban még csak a szárnyait bontogatta. A kompetitív videójátékok globális térhódításának kezdetén az EU LCS előszobájában bukkant fel Xyraz, majd megvetette a lábát Törökországban, ahol szezonokon keresztül erősítette a Besiktas, majd a Team Turquality csapatait. Ezután tette át a székhelyét Spanyolországba, azon belül is a Movistar Ridersbe. Ehhez a szervezethez csatlakozott bluerzor 2018-ban, ami meghozta a sikereket. A MRS ezüstérmet ünnepelhetett a 2018-as tavaszi szezonban, így megérdemelten jutottak ki az akkor még EU Mastersként ismert tornára, ami az ERL legjobb csapatait eresztette egymásnak. Xyraz, bluerzor, Flaxxish, Magifelix, Jeskla és Klaj számára gyorsan befejeződtek a küzdelmek, a csoportkörben a 9-12. helyet tudták megszerezni. Xyraz ezek után marad még egy alapszakaszra a Movistarban, majd átmenetileg visszavonult, ugyanis gyomorrákkal diagnosztizálták. A kemoterápiás kezelések alatt folyamatosan grindolt, aminek meg is lett a gyümölcse. Betegen is eljutott újra a nagyok közé, a Vitality.Bee adott neki esélyt 2020-ban egy tavaszi csoportkör erejéig.

Xyraz már közel négy éve nem játszott kompetitív mérkőzést, ugyanis minden idejét és energiáját a gyógyulására fordította. Azonban hiába az erőfeszítések, a betegsége végleg legyőzte őt.

Kövess Minket!



Gamer szótár