A macskás tornádó mellett még a Sharknado is értelmes ötletnek hangzik

A macskás tornádó mellett még a Sharknado is értelmes ötletnek hangzik

Nem tudjuk, ki kérte, de valamiért készül egy Catnado film, amiben vérszomjas macskákat hord össze a szél.

A 2010-es évek trash filmjeinek zászlóshajója volt a Sharknado (magyarul Cápavihar) című hatrészes csoda. Borzalmasan gagyi filmekről van szó, amelyek már-már önmaguk paródiájává fordulva igyekeztek epizódról epizódra növelni a tétet – amit nem teljesen értünk a mai napig, de összehozták. Pedig eleinte még egészen tűrhető marhaságnak tűnt a koncepció, hiszen semmi másról nem szólt, mint hogy felkap a tornádó pár cápát, majd a szárazföldre dobja őket, ahol komikus módokon esnek rá és zabálják fel az embereket. Megtörténhet ilyesmi? Aligha, de annyiból legalább eredeti volt az ötlet, hogy két klasszikus katasztrófafilmes elemet kombinált újszerűen, és az alacsony büdzséje ellenére is elérte azt a nem túl magas sztenderdet, amit ebben a kategóriában szokás.

Azt azonban sohasem gondoltuk volna, hogy egyszer még leírunk egy olyan mondatot, hogy a Sharknado A Gyűrűk Ura kaliberű mestermű lett volna egy vetélytársához képest látvány és történetmesélés terén, most mégis kénytelenek vagyunk ezt megtenni. A napokban ugyanis megjelent a cápavihar ötletét alattomos módon lenyúló Catnado előzetese, amiben ki nem találjátok, de ugyanaz történik csak még bénábban és macskákkal. Ki kérte? Miért volt rá szükség? Ki fogja ezt megnézni? Mind remek kérdések, válaszokat pedig aligha találunk majd rájuk az 50 másodperces előzetesben:

A Catnado legfurcsább része kétségkívül az, hogy az egyébként nyilvánvalóan plüssmacskák úgy esnek neki emberek torkának, mint a Sharknado cápái. A cápás bohózat alkotói legalább vették a fáradtságot, hogy CGI-t használjanak. Az is gagyi volt, de még mindig hihetőbb, mint amikor egy ember láthatóan maga teszi a nyakához a plüsst, majd egy ingyenes vér effekt loccsan ki belőle. Abba meg már bele se mennénk, hogy mégis hogyan talált ennyi macskát egy néhol mindössze 10-15 méter magasnak tűnő forgószellőcske vagy hogyan élik túl ezt a vihart a kistermetű állatok, mert félő, hogy megfájdul a fejünk. De hogy legyen valami dícséret is a cikkünkben, szeretnénk megjegyezni, hogy ez még mindig jobb macskás filmnek ígérkezik, mint a 2019-es Macskák musical. Nem nagy érdem ez, de mindenképpen egy érdem.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár