Csajozni és pasizni segít a Tinder mesterséges intelligenciája

Csajozni és pasizni segít a Tinder mesterséges intelligenciája

A világ legnépszerűbb társkereső alkalmazása szintet lépett.

Nehéz megtippelni, hogy hányan vannak Magyarországon azok, akik egyedülállóként aktívan keresnek párt. Nagyjából 200 000 - 500 000 fő közé tehető ez a szám, azonban friss kutatások jelenleg nincsenek a témában. A mérés körülményes, az adatok napról napra változhatnak, azonban egy valami örök: ha valaki ma meghallja a világban, hogy társkereső alkalmazás, akkor legnagyobb valószínűséggel a Tinder jut az eszébe először.

Ezeket olvastad már?

Milyen újdonsággal könnyíti meg a társkeresést a Tinder?

A cég úgy döntött, hogy a mesterséges intelligenciát hívja segítségül. Ez azt jelenti, hogy fejlesztettek egy Photo Selector funkciót, ami a telefonon/számítógépen található összes engedélyezett fotót elemzi, majd kiválasztja azt, ami a véleménye szerint a legalkamasabb arra, hogy a Tinderen megjelenjen, mint profilkép. Ehhez először arra van szükség, hogy a rendszerbe betápláljon a felhasználó egy képet, amely alapján megkezdődhet a szűrés. Az AI vizsgálja a fényeket, a beállítást, valamint egyéb tulajdonságait a fotóknak, így kerülhet elő a könyvtár mélyéről a tökéletes kép.

Mielőtt arra gondolna valaki, hogy majd az AI mindent megold, itt egy kis hidegzuhany. A csoportképeket jobb elfelejteni (nem "photoshopol" a Photo Selector), kifejezetten csak azokat az alapanyagokat dolgozza fel a rendszer, amin csak egyetlen személy található. A tesztelés már zajlik, az ígéretek szerint hamarosan még több Android- és iOS-felhasználóhoz eljut majd ez az újítás.

Kövess Minket!


#ai

Gamer szótár