A Major győztes játékos, aki majdnem visszavonult mielőtt megnyerte volna élete trófeáját

A Major győztes játékos, aki majdnem visszavonult mielőtt megnyerte volna élete trófeáját

20 éve tartó karrierje során többször kiesett már a pixisből a kazah rifler, de végül valahogyan mindig a csúcson kötött ki.

A Cloud9 év eleji felbomlása után sokan megfeledkeztek Hobbitról. Igazából még minket is meglepett a héten az információ, hogy a 1winben játszik jelenleg a régió néhány számkivetettjével, azaz busterrel, neaLaNnel, lattykkal és Ryujinnal. És nem csak azért, mert elsiklottunk a hír felett, hanem azért is, mert a Cloud9-os formája alapján top 15-ös, esetleg top 10-es csapatokban lenne a helye. Azonban az immáron 30 éves játékos iránti kereslet a nullával konvergált, soha egy értelmes pletykában említést nem tettek a jövőjéről kora tavasz óta. Így pedig gyanús, hogy a tier 2-3 környékén már csak a levezetésre lesz lehetősége, a nagy visszatérésre nem.

Ami talán reményre adhat okot Hobbit kapcsán, hogy a kazah játékos az egész karrierje során a visszatéréseiről volt híres. Már 10 éves korábban WCG selejtezőket játszott a kazah nemzeti csapat színeiben, azonban a 2004-es esemény után olyan gyorsan tűnt el, amilyen gyorsan jött. Egy évtizedet kellett várnia rá, hogy újabb lehetőséget kapjon. Ez akkor jött, amikor a Tengri kölcsönadta őt a Zeus nevével fémjelzett Gambit-felállásnak.

Ezeket olvastad már?

De mint egy interjúban a játékos nemrég elmesélte, a 2017-es PGL Major Krakkó győzelme lehet sohasem történik meg, mert az előző év végén még a visszavonulását fontolgatta – írja az Escorenews orosz forrásokra hivatkozva.

„Felsőoktatásban tanultam. Normális életet kellett volna éljek, ahogyan azt a szüleim mindig mondogatták. Megborotválkoztam és búcsút intettem az e-sportnak, és ha hiszitek, ha nem, 15 perccel később felkeresett engem a FlipSid3 CEO-ja és Rus [mou a Gambitből], hogy menjek a Gambitbe.”

Hobbit az ajánlat miatt otthagyta az iskolát, a Gambittel fél év múlva megnyerte élete első és egyetlen Major bajnoki címét. Csakis ezután döntött úgy az orosz szervezet, hogy leigazolják a kazahot. Ám a további sikerek, egy esetleges éra helyett csak szenvedés várt a csapatra, mert Zeus azonnal visszament a NAVI-ba játszani, nélküle pedig közel sem voltak annyira jók.

Hobbit 2017-ben az év felfedezettje lett több rangos díjátadón, 2018-ra viszont minden relevanciáját elveszítette, úgy tűnt, karrierje gyors véget érhet. A kazah rifler azonban nem adta fel, pár év múlva a Gambit fiataljaival újra felért a csúcsra, és bár a LAN-okon nem volt túl kemény a később Cloud9-ná váló ötös, Hobbit bizonyította, hogy még mindig megy neki. Szóval nem is az a kérdés, hogy Hobbit visszatérhet-e a tier 1-be, hanem az, hogy ez mikor következik be megint.

Kövess Minket!



Gamer szótár