Ma már bánja a rendező, hogy köze volt a Morbiushoz

Ma már bánja a rendező, hogy köze volt a Morbiushoz

A Morbius rendezője, Daniel Espinosa mostanra jutott el odáig, hogy már nem bírta magában tartani, hogy mit is érez a 2022-es förmedvénnyel kapcsolatban...

...és most nem a karakterre gondolunk, hanem a pocsék filmre, amely kritikailag és pénzügyileg is elég csúnyán megbukott. Daniel Espinosa kapta a rendezői széket, de arra talán ő sem számított, hogy ekkorát hasal a produkció, pedig azért voltak előjelek, hiszen több ízben is elhalasztották a premierjét. Korábban olyan filmeket készített, mint az Instant dohány (Easy Money), a Védhetetlen (Safe House), és A 44. gyermek (Child 44), de például a 2017-es Élet (Life) című alkotása eléggé nagy port kavart, mivel a Sony Pictures égisze alatt jött létre, és sokan azt hitték, hogy a Venom előzményfilmje lesz. Bár ez nem így alakult, Espinosát 2018 júniusában mégis leszerződtették a Morbiushoz, aminek végül négy esztendő kellett, hogy formát öltsön és kiadhassák.

A képregényfilmje óta Espinosa továbblépett, és a Madame Luna, valamint a The Helicopter Heist című thrillerekkel visszatért a gyökereihez. A Deadline-nak nyilatkozva most mégis megszólalt a Morbius kapcsán, és elmesélte milyen küzdelmeket kellett megvívnia a gyártás során, miközben több módosítást is végre kellett hajtania a kulisszák mögött, mert összetűzésbe került a Sony Pictures-szel.

„Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem!

Szerintem nagyon nehéz egy filmet bizottság útján elkészíteni, és a végén úgy éreztem, hogy talán egy másik rendező jobban illett volna hozzá. A stúdiók köreiben úgy ismernek, hogy a véleményemet nem rejtem véka alá, és ők talán nem ilyen rendezőt kerestek.”

A Morbius eredetileg 2020. július 31-én debütált volna, de a COVID-19 járvány miatt bezárták a mozikat, ezért 2021 márciusára halasztották. Ezután még háromszor történt meg a premier eltolása, mielőtt végül 2022. április 1-jén végre tényleg levetítették volna. A Sony Pictures eközben kihasználta a sok késést, hogy beleszóljon a Morbiusba. A film trailereiben Michael Keaton feltűnt Adrian Toomesként (azaz a Keselyűként) egy olyan jelenetben, amelyet a végleges filmből kivágtak, és egy másik felvétellel helyettesítettek. Ezt végül a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No way home) című film befejezéséhez igazodva hozzácsapták a Morbius végéhez. Ez pedig csak egy a jó néhány változtatás közül, amelyet végre kellett hajtania a stábnak. Ha pedig megnézzük mi a helyzet a Kraven, a vadásszal (Kraven the hunter), akkor nem sok jóra számíthatunk az Aaron Taylor-Johnson főszereplésével elkészült produkcióval kapcsolatban. Jelen állás szerint a Sony filmes univerzumának következő darabját 2024. december 13-án láthatjuk először nagyvásznon.

Kövess Minket!



Gamer szótár