Végre nyugodtan peekelhet minden Dust2 rövid-játékos

Végre nyugodtan peekelhet minden Dust2 rövid-játékos

Új szerverekkel és több pályát érintő változásokkal lepte meg a Counter-Strike 2 közösséget a Valve hajnalban.

Este van, rég vége a melónak, sulinak, egyebeknek, és felmész egyet szólóban Dust2-re, mert hová máshová mennél. CT-kezdés, nem is rossz – rögtön az első körben bemondod, hogy akkor A-rövidre kell egy boost, és amikor elindul a kör, az összes csapattársad elhajt, mintha meg sem hallották volna a hozzájuk intézett fohászod. Végül mind a 12 kör így megy el a védelemben: azt gondolod, hogy ha csak egyszer kikukkanthattál volna középre időben, másképp alakult volna a 0-12-es félidő, de a csapattársaid mikrofonján beszűrődő vadászgépek hangja most is, mint minden este, elnyomják a könnyeket.

Nos, remek hírünk van a Dust2-rajongóknak, ugyanis a Valve megoldotta a fenti problémát végérvényesen azzal, hogy a CT-kezdőnél található dobozokat átrendezték, így már akár egyedül is felugorhatnak a játékosok rövidre. Régóta kért változtatás ez, ami most vélhetően azért valósulhatott meg, mert áprilisban visszakerült a legendás pálya a versenyekre Overpass helyén. A Valve egyébként videóval demonstrálta, hogyan is fest mindez:

Ezen kívül apróságokkal készült még a fejlesztőcsapat a játékosoknak. Nuke-on a klippelést javították, Assembly és Memento legfrissebb verziói is bekerültek. A NAVI csapata – jL több hónapos Twitter-nyavalygását követően – megkapta a játékbeli trófeáit a PGL Major Koppenhágáért. Továbbá azok sem fognak tovább szenvedni, akiket a vékony falakon keresztül perzselt meg a játékbeli gyújtógránát vagy molotov, mert ebből az effektből visszavettek a fejlesztők. Végül még a Londonban élő magyarok is örülhetnek, mert végre helyi szervereket telepített a Valve.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár