Szoboszlai Dominik csapattársa a Counter-Strike 2 felé kacsingat

Szoboszlai Dominik csapattársa a Counter-Strike 2 felé kacsingat

Diogo Jota esport szervezete Major trófeákra feni a fogát?

A futballisták körében rendkívül népszerű az esportolás, ezt már régóta tudjuk. De amíg a legtöbben a FIFA / EA Sports FC vonalon maradnak és csak hobbiból űzik, addig mások egészen komolyan veszik azt. Neymarról évek óta tudjuk, hogy imádja a Counter-Strike-ot, és amikor csak teheti, versenyekre megy, brazil csapatoknak szurkol és profikkal játszik a FACEIT-en. Egyébként Dél-Amerikából több labdarúgó is akad, aki inkább üzletként tekint erre az elfoglaltságra: Casemirótól kezdve Sergio Agüeroig (és vele Messiig) számtalan ismert játékosnak van saját orgja, ezek pedig gyakran a Counter-Strike-ban is próbára teszik magukat.

Magyar vonatkozásban a Liverpool futballistája, Szoboszlai Dominik juthat először eszünkbe a DomiNation nevű szervezetével – igaz, neki már nincs csapata CS2-ben. Azonban a vörösök közül nem ő az egyetlen, aki az esportban próbál az élre törni: csapattársának, Diogo Jotának is van egy hasonló projektje Luna Galaxy néven, és ez az EA Sports FC mellett egy Dota 2 és egy Rocket League csapatot is fenntart. Most pedig valami újba is belekóstolna a portugál labdarúgó, állítja az ügynöksége.

Ezeket olvastad már?

Miguel Bivar Ramos, a Jotát képviselő Polaris Sports sportmarketingért felelős menedzsere szerint a Liverpool sztárja érdeklődést mutat a Counter-Strike iránt. Ramos ezt az Esports World Cupon mondta el két brazilnak, bt0-nak és Liminhának egy interjúban. Azt azonban leszögezte, hogy Diogo Jota „nem játszik a CS-vel, csupán csapatot akar indítani benne.” Vagyis arra ne számítsunk, hogy hamarosan egy streamen látjuk őt a hediket lőni, mint például Neymart. Persze abból kiindulva, hogy az arsenalos Zinchenko is csak birtokolni akart egy szervezetet, majd mégis több ízben beugróként segített a Counter-Strike csapatán, még bármi megtörténhet.

Kövess Minket!



Gamer szótár