Keanu Reeves elárulta, hol tart a démoni filmjének feltámasztása

Keanu Reeves elárulta, hol tart a démoni filmjének feltámasztása

„A nemekből talánok lettek, azokból meg fogjuk rá igenek...” – foglalta össze néhány szóban Keanu Reeves a Constantine 2 körüli hercehurcát.

Keanu Reeves pár évvel ezelőtt tűnt fel az amerikai The Late Show with Stephen Colbert műsorában. Akkor Colbert megkérdezte tőle, hogy melyik karakterének a bőrébe bújna bele újra szívesen annak ellenére is, hogy nem tűnik valószínűnek, hogy ez valaha megtörténhet. Reeves szinte hezitálás nélkül vágta rá John Constantine nevét, de utána egy nagy adag keserűséggel kellett hozzátennie, hogy ő megpróbált kiharcolni egy folytatást a 2005-ös filmjéhez, csak nem járt sikerrel.

A héten azonban már jóval vidámabban térhetett vissza a műsorba a színész. Az előző alkalom óta tudjuk, hogy új erőre kapott a projekt, most pedig elmondta, hogy már nem csak írója van a Constantine 2-nek, hanem javában készül a forgatókönyve is. „A nemekből talánok lettek, azokból meg fogjuk rá igenek... most pedig várunk a forgatókönyvre” – írta le röviden az elmúlt évek háttéreseményeit a színész. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a Constantine folytatása tényleg el is készülhet, de az mindenképp jó jel, hogy az első részen is dolgozó Oscar-díjas Akiva Goldsmant állították rá az ügyre.

Mivel Colbert műsora, és az azáltal generált figyelem nélkül most valószínűleg itt sem tartana a projekt, a műsorvezető ismét előhozakodott azzal a kérésével, hogyha mégis megtörténik a Constantine 2, akkor hadd legyen benne egy „vonakodó démon” karakterként ő is. Reeves megkérdezte, hogy mégis mi a fenére gondolt ezalatt, Colbert pedig elmagyarázta, hogy szerinte a démonok a rossz tetteiket tartják jónak, tehát ő egy olyan pokolfajzatot alakítana, aki azzal a gondolattal kacérkodik, hogy milyen lenne néha rossz fát tenni a tűzre – vagyis jó fát, de értitek.

Egyébként ha elkészül a Constantine 2 forgatókönyve – benne talán Colbert Reevest is lenyűgöző ötletével –, akkor jön csak a neheze. Ugyanis a film a Warner Bros. Discovery és a DC égisze alatt készülne el, már amennyiben a DCU atyaúristene, James Gunn is vevő rá. A rendező korábban többször hangoztatta, hogy a DCU-n kívüli (ún. Elseworlds) filmeknél nagyon magasra teszi a lécet, tehát tényleg valami jót kell letennie Goldsmannek és Reevesnek az asztalra. Ha ez a következő egy évben sikerül, akkor leghamarabb 2026-ban, de inkább 2027-ben kerülhetne a mozikba a Constantine 2, vagyis több mint 20 évvel az első rész után.

Ezeket olvastad már?

Borítókép: CBS

Kövess Minket!



Gamer szótár