Sauron mindenkit átver A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. évadának új trailerében

Sauron mindenkit átver A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2. évadának új trailerében

A hatalom gyűrűi is végre szerepet kapnak a történetben, és epikus csatákra, drámára és árulásokra lehet majd számítani a második szezonban.

Eléggé megosztóra sikeredett A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első évada, de nem volt kérdéses, hogy az egyik, ha nem a legdrágább szériát nem akarja egy szezon után veszni hagyni az Amazon. Emiatt szépen be is rendelték a folytatást, és bár egy teaser trailert már kiadtak belőle, most egy sokkal hosszabb előzetest kaptunk, amiben alaposan megcsodálhatjuk mire is számíthatunk az új kaland során.

A San Diego-i Comic-Conon debütáló kedvcsináló majdnem 4 percesre sikeredett. A Patrick McKay és J.D. Payne által készített A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi a Prime Video sikersorozatának számít, és először kelti életre J.R.R. Tolkien epikus fantáziavilágát a kis képernyőn – bár egyesek szerint sikerült eltolni rendesen a dolgokat. Mindenesetre az első évad 2022-es megjelenése után a második szezon során folytatódik többek között Galadriel (Morfydd Clark) és Elrond (Robert Aramayo) története, akik Szauron (Charlie Vickers) hatalomra jutásával küzdenek Középföldén – és persze az új lények sem hiányozhatnak, megjelennek majd az Entek és az óriás pókok is (Sheelob például, aki majdnem elintézte a filmben Frodót), hogy ne legyen egy perc nyugtunk sem.

Hány évada lehet A hatalom gyűrűinek?

McKay és Payne új megállapodása az Amazonnal megteremtette az alapokat a harmadik évadhoz, és a nyilatkozatból úgy tűnik még ennél is sokkal tovább tarthat a széria. A hatalom gyűrűi 1. évada cliffhangerek sokaságával ért véget. Többek között azzal, hogy kiderült, kicsoda Szauron, Khazad-dűm alatt van egy Balrog, miközben Celebrimbor elkészítette az első három gyűrűt is. Ezek a fejlemények még több történet előtt nyitják meg a kaput, amiket várhatóan további szezonokon keresztül mesélnek majd el.

Ezeket olvastad már?

Amikor az Amazon megvásárolta A Gyűrűk Ura tévés jogait, kötelezettséget vállaltak arra is, hogy legalább öt évadot megél a projekt. A showrunnerek elszántsága viszont akár azt is előrevetítheti, hogy ennyivel nem elégszenek majd meg, és további évadokra is számíthatunk majd, de ez még a jövő zenéje. Mindenesetre előbb kapjuk meg a második szezont, amely Charlotte Brändström rendező szerint sötétebb hangulatú lesz, mint az eddig látott epizódok. Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikor debütál a folytatás, de a folyamatos fejlődés biztos jele annak, hogy még sokáig velünk lesznek A hatalom gyűrűi.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN