Legyen stílusos a kerted a növénytámaszok segítségével!

Legyen stílusos a kerted a növénytámaszok segítségével!

Ahogy egy sportpálya, úgy egy kert is csak akkor szép, ha rendezett. Különösen a futónövények hajlamosak elburjánzani. Ha nem gondozzuk őket és nem biztosítunk számukra olyan támaszokat, amelyekre felfuthatnak, akkor nem fognak megfelelő ütemben fejlődni, sőt, még a közlekedést is akadályozhatják.

A Kert és Otthonbolt növénytámaszai öntöttvasból készülnek, így bírják a szélsőséges időjárási viszonyokat is. Nem tesz bennük kárt sem az eső, sem a szél, de még a jégeső sem. Használatukkal elkerülhetjük azt, hogy egy vihar idején szeretett növényeink kettétörjenek, hiszen a támasztékok ezt megakadályozzák.

Melyek a legnépszerűbb növénytámaszok?

A félkör alakú növénytámaszok rendkívül keresettek, nem véletlenül. Egy ilyen öntöttvasból készült termék ugyanis egyetlen darabból áll, így igen masszív. Bokrok és más növények számára is remek tartást tud biztosítani. Alakjából adódóan a virágágyások szélére szokták tenni, hogy formát adjon nekik.

Az úgynevezett 2D-s növénytámaszok is felkapottak. Ezek egészen vékonyak, szinte teljesen laposak, bármilyen kerti kúszónövény szívesen felkapaszkodik rájuk. Vonzerejük az egyszerűségük, persze a tetejükön szokott lenni valamilyen dísz, például madarak vagy virágminta, esetleg más motívum.

A spirál alakú, valamint az egyenes változatok lényegében a 2D-s verzió leegyszerűsített másai. Ha jázmint vagy borsót szeretnénk felfuttatni, akkor egy ilyen növénytámasz az ideális választás. Kitűnően használhatók ezek a termékek elegáns karónak paprikához vagy paradicsomhoz is a konyhakertben. Számos különféle variációban kaphatók, akár egyedi díszítőelemekkel felvértezett változatokat is be lehet szerezni.

A növényfuttató pálcák esetén a tetejükön lévő köríven lehet körbefuttatni a növényeket. A pálcához tartozó névtáblára ráírhatjuk a növények nevét is. Egy ilyen eszköz megfelel egy szobanövény, egy futónövény vagy akár egy facsemete megtámasztásához is.

További variációk

Aki szeretné a kertjét egy érdekes növénytámasszal feldobni, annak célszerű nyitott köralakút vásárolnia. A fekete felülettel ellátott típusok mindenhol jól mutatnak, gyakorlatilag minden színhez passzolnak. Az öntöttvas környílásának köszönhetően a támasz és az ágak mozgatása sem túlságosan bonyolult. Nagyon jó opciót jelentenek pünkösdi rózsák vagy dáliák megtámasztásához.

A 3D torony alakú termékek több oldalról is képesek megtámasztani a növényeket. Elsősorban olyan növényekhez szokták használni őket, mint a rózsák vagy más kúszónövények. Mindenki az egyéni igényeinek megfelelően választhat liliomos vagy madaras díszítésűt.

Ezekre érdemes odafigyelni növénytámasz rendelésekor

Az egyes növénytámaszok között nagy különbségek lehetnek az anyaghasználat tekintetében. Az öntöttvasból készülteknél nincs strapabíróbb. Fontos még megvizsgálni, hogy milyen magas az adott támasz, és ajánlott utánanézni, hogy a megtámasztani kívánt növényt képes lesz-e kifejlett korában is megtartani.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Egy vezeték nélküli kaputelefonnal még komfortosabb a beszélgetés

A kaputelefon minden otthon életében központi szerepet tölt be. A vendégek, a postás és más érkező személyek is ezen keresztül tudnak velünk kommunikálni. A vezeték nélküli változat sokkal modernebb, praktikusabb, és a használata is kényelmesebb, mint a hagyományos eszközök esetében.

Üzlet - Kutyaivartalanítás – pro és kontra

Ha azt a kérdést teszik fel, hogy mi is lehet közös a sportban és a kutyatartásban, arra nem biztos, hogy könnyen lehet válaszolni. Az mindenesetre biztos, hogy mind a kettő esetében vannak vitatott eljárások.

Üzlet - Mikor jön el a nyílászáró cseréje?

Lassan vége a nyári hónapoknak, közeleg a tél, a hideg reggelek és nappalok. Ez a fűtési szezont is magával hozza, amikor még nagyobb jelentősége van annak, hogy milyen nyílászárók találhatóak otthonunkban. Természetesen még bőven nem késő a cserét végrehajtani, de nem érdemes túl sokáig halogatni.