A megye 3-ba küldené s1mple-t a NAVI legendás edzője

A megye 3-ba küldené s1mple-t a NAVI legendás edzője

B1ad3 nem mondta el, hogy mikor és hol térhet vissza az ukrán sztár, de ha már kérdezték, elárulta, hogy mi lenne a legjobb lépés, amit s1mple megtehet szerinte.

Aki régóta követi a Counter-Strike-ot, jól tudja, hogy B1ad3 mindig őszintén és nyílt lapokkal játszik. Mondjuk ha valaki annyira sikeres a munkájában, mint ő, ezt bőven megengedheti magának. Hiszen bármivel is áll elő az interjúkban a NAVI legendás edzője, az mindig egy kalkulált, átgondolt vélemény lesz, és akár tetszik, akár nem, a történelem végül őt fogja igazolni. Így volt ez tavaly, amikor az új felállásuk felkészülési idejét megbecsülte, és valószínűleg így lesz ez most is – már ha s1mple megfogadja mentora tanácsát.

B1ad3 nemrég a Dust2.br-nek nyilatkozott egy érdekeset, amikor a CS:GO GOAT-jának visszatérésével kapcsolatban faggatták őt az újságírók. Bár azt nem mondta el, hogy mikor és hol térhet vissza az ukrán sztár a lassan egy éve tartó szünetéről, annyit legalább megtudtunk tőle, hogy mi lenne a legjobb lépés szerinte az ehhez vezető úton:

„[Mikor jön vissza s1mple?] Szerintem ezt a kérdést neki kellene feltenni. Nem mondhatok konkrétumot, mert erre a felállásra fókuszálunk, hogy ezek a játékosok működjenek. Ő pihen, ezért nyilván nem a legjobb egyéni szintjén van, és el kell kezdenie valamit csinálni. Amint készen áll a visszatérésre, bármi történhet, nem tudjuk. A Major után lehet egy nagy átigazolási szezon, általában így szokott lenni, azok a csapatok fognak cserélni, akik teljesen megbuktak, vagyis például a top 8-on kívül esők.

Bármelyik csapatnak kell egy jó AWP-s [leigazolhatja őt]. Ha én s1mple lennék, akkor most demonstrálnám, hogy készen állok a Sanghaj [Major] után. Nem tudom, játszhatna mondjuk tier 3 csapatokkal online versenyeken, hogy visszatérjen. Ismerjük s1mple-t, ő a GOAT, de formába kell lendülnie.”

S1mple visszatérésére tehát még mindig nincs semmilyen garancia. Az ukrán játékos CS2-ben összesen egy mérkőzést játszott eddig a Falcons beugrójaként, és az sem volt valami hatalmas siker. Ennek ellenére sokan arra számítottak, hogy az idei nyári átigazolási szezonban találhat magának egy helyet – végül még pletyka szintjén sem merült fel a NAVI-ból történő távozása. Azt viszont megnéznénk, hogy mit csinálna a címben viccből megye 3-nak csúfolt, annál azért pár fokkal komolyabb színvonalt képviselő, mégis kis nyomással járó tier 3 Counter-Strike-ban minden idők egyik legjobbja. Bár az igazat megvallva, nagyon meglepő lenne, ha s1mple megfogadná B1ad3 ezen tanácsát.

Borítókép: HLTV/Makku

Kövess Minket!



Gamer szótár