ZywOo-t nem érdekli a sztárság sem a szerveren belül, sem azon kívül

ZywOo-t nem érdekli a sztárság sem a szerveren belül, sem azon kívül

Már hat éve játszik ZywOo a Vitality-ben – erről és a karrierjéről beszélt a francia játékos egy interjúban.

Érdekes tavaszi szezont tudhat maga mögött a Vitality. Tavaly év végén zsinórban két versenyt is nyertek a Magisk–mezii cserét követően, de idén rendre alulmaradtak a versenyeken: Katowicében a rájátszást sem érték el; a Majorön ZywOo betegsége miatt nehezen indultak be, de végül egy megosztott 3. összejött; az ESL Pro League-en a MOUZ, az IEM Dallason a G2 verte meg őket a döntőben; a BLAST Premier Spring Finalön pedig a Spirit állta útjukat az elődöntőben. Tehát a világ egyik legjobb csapataként kezdték 2024-et és júniusban még mindig üres a vitrin.

A Vitality kulcsfigurája kétségkívül ZywOo, aki immáron hat éve játszik a szervezet zászlaja alatt, és nyert már három év játékosa címet annak köszönhetően, ahogyan képes a hátára kapni az egész csapatát. Idén viszont nem láthattunk még ebből a teljesítményből olyan sokat, mert az egyre kevesebbet AWP-ző sztár nem tudta úgy kifejteni a hatását nagy nyomás alatt, mint azt várnánk tőle.

Nemrég azonban egy HLTV-nek adott interjúban elmondta, hogy milyen mentalitással is dolgozik. A válaszai között pedig volt pár olyan, ami a pozíciójából adódan lehet túlontúl sztoikus már. Hiszen mégiscsak egy eredményorientált üzlet az e-sport, egy ZywOo kaliberű játékos pedig nem lehet annyira szerény, mint az utolsó support játékos, mert tőle többet, mást várnak. Nem azt mondjuk, hogy akkor váltson s1mple-stílusra, de az évek alatt még a csapattársai is kritizálták őt a visszahúzódó természete miatt, aztán úgy tűnik, nem sikerült ezen érdemben változtatni még.

Ezeket olvastad már?

Amikor arról kérdezték a franciát, hogy milyen volt az elmúlt hat év, arról kezdett beszélni, hogy a Vitality-nél már nem csak munkatársai, barátai vannak:

„Nem érdekel, hogy én legyek a szupersztár, mert a legvégén ők mind a barátaim. Nem ZywOo-ként tekintenek rám, hanem Mathieu Herbaut-ként, ezért kedvelem őket. Bármikor látom a mosolyukat, örülök, hogy találkozunk.”

Ezt követően apEXről is beszélt a játékos, ami azért volt érdekes, mert ezen a ponton ő az egyetlen a csapatban, aki végig ott volt ZywOo mellett:

„Amikor arról beszélgettünk, hogy ki vegye át az IGL szerepet, én 100%-ig biztos voltam benne, hogy ő a következő vezetőnk. Követjük a hívásait, mert tudjuk, hogy jók. Igyekszünk segíteni neki, de ha hív egy jót, akkor az energiája biztosít róla, hogy tényleg jó lesz.”

Egyébként nem csak a csapaton és a szerveren belüli sztárság gondolata ellenszenves a francia számára, hanem a saját hírneve is. „Amikor játszok, nem érzek semmit, tudom, hogy mit csinálok. Sokkal ijesztőbb emberek előtt beszélni, mint játszani” – mondta erről. Majd azzal folytatta, hogy a profi játékoslét pozitívumait, negatívumait fejtette ki:

„Olyan gyorsan megyünk egyik versenyről a másikra, hogy néha nagyon nehéz élvezni ezt. Elsősorban a győzelem teszi élvezetessé a számomra. Aztán a csapattársakkal közös kémia. Érzed, ahogyan mind az öten [kapcsolódtok] a szerveren. Ez nagyon jó érzés, és amikor egy jó csapatbuborékban vagy, bárkit legyőzhetsz.”

A győzelemben lehet hasonlóan fontos szerepe van a felkészülésnek is, mint az „energiának” és a „buborékoknak”, ZywOo azonban a mai profik sztenderdjeivel szemben sosem néz meg meccset kétszer, nem demózik, ezt pedig a következő magabiztos válasszal magyarázta:

„Látom a meccset, amikor játszok, azonnal látom a dolgokat, sosem nézem újra őket. Ha már egyszer láttam, nem kell másodszor is megnéznem.”

Az interjú végén a jövőjéről beszélt a francia játékos, de ebben a válaszában sem volt sokkal több szubsztancia:

„Napról napra élek, nem gondolkozom a jövőn, hogy mit fogok csinálni, hogy edző vagy menedzser leszek-e. Csak élvezem a pillanatot.”

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár