Folyton lemerül a telód? Akkor a napelemes kalapot neked találták ki

Folyton lemerül a telód? Akkor a napelemes kalapot neked találták ki

Ha tényleg azt tudja a napelemes kalap, amit ígér, akkor hasznos kiegészítő lehet túrázáskor.

Az EcoFlow egy egészen érdekes megoldást prezentált a minap, és ha az állításaikat a gyakorlatban is alá tudja támasztani a termékük, akkor kész forradalom jöhet abban, hogy hogyan töltjük a telefonjainkat a szabadban. A cég ugyanis előállt a napelemes kalap ötletével, amelynek karimájában körbe végig vékony napelemeket helyeztek el, hogy mindig érje azt a nap. Ezen felül pedig bekerült egy-egy USB-A és USB-C csatlakozó is, hogy bármit tölthessen vele a felhasználó a fejhallgatóktól a telefonokig anélkül, hogy az otthon felejtett vagy már rég lemerített külső akksit, esetleg a legközelebbi konnektort kelljen keresgélni.

A napelemes kalap ötlete persze azon áll vagy bukik, hogy mennyire kényelmes azt viselni és milyen sebességgel tölt. Mivel IP65-ös tanúsítvánnyal rendelkezik, amiatt nem kell aggódni, hogy egy kis eső vagy por megárt neki. De hogy mennyire jó ezt hordani? Nos, a választ a termék 370 grammos összsúlyában kell keresni, ami azért egy pár léptékkel nehezebb egy átlagos kalapnál vagy sapkánál. Ráadásul a napelemek a karimában vannak, tehát elképzelhető, hogy ha ez nem elég merev, akkor folyton a vásárló szemébe fog lógni. Viszont a marketingre szánt videók alapján ez nem egy probléma, szóval most feltételezzük azt, hogy ez így is van, aztán legfeljebb kiderül pár hét múlva, hogy nem – lépjünk tovább.

A töltési sebesség valószínűleg égetőbb kérdés egy ilyen terméknél. Ha tökéletes körülmények között sem tud az EcoFlow Power Hat gyorsabban tölteni, mint ahogyan a telefon merül, akkor ugyebár nem sok értelme van cipelni. Nos, az ígéret szerint egy manapság átlagosnak tekinthető 4000mAh-s kapacitású mobilt 3-4 óra alatt képes 0-ról 100%-ra tölteni, a maximális teljesítmény 5V 2,4A. Ezzel talán 20 éve rekordokat döntött volna a kalap, de ne legyünk telhetetlenek: 3-4 órát tölteni a szabadban teljesen reális élethelyzet, és ha csak az a cél, hogy elérhetőek maradjunk, esetenként pár fotót, rövid videót tudjunk lőni a telóval, akkor arra bőven megteszi, sőt. Ha pedig hozzátesszük, hogy nem igényel különösebb előkészületet a használata, a tűző napon pedig eleve érdemes túrázáskor fejfedőt hordani, akkor remek kiegészítő lehet még ebből.

Az EcoFlow Power Hatet augusztusban 129 dollár helyett 79 dolláros áron lehet előrendelni, ami egészen barátinak hangzik. Bár mi úgy tapasztaltuk a honlapjukon, hogy az USA-n kívül nem lehet beszerezni, tehát ezt most egyelőre meghagyjuk az amerikaiknak béta tesztre. Az első vásárlók valamikor szeptember közepén kaphatják meg a terméket, remélhetőleg addigra tesztek is jelennek meg róla, hogy könnyebb legyen eldönteni, mennyire hasznos, életképes ez a koncepció valójában.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár