Megzabáljuk! Videón Harry, Ron és Hermione irtó cuki közös próbafelvétele

Megzabáljuk! Videón Harry, Ron és Hermione irtó cuki közös próbafelvétele

Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint között már az első szárnypróbálgatások alkalmával is látszott, hogy megvan a kémia.

A Warner nem kis feladat elé nézett, amikor úgy határozott, filmvászonra viszi J. K. Rowling világsikert aratott könyvsorozatát, a Harry Pottert – a stúdió sokáig arról sem volt meggyőződve, hogy a félkész könyvsorozatot egyáltalán lehet-e, érdemes-e adaptálni. A feladat egyik legsarkalatosabb pontja pedig kétségkívül a szereplők kiválasztása volt, különös tekintettel a trió, Harry, Ron és Hermione megformálóira.  

Rowling csak és kizárólag brit színészekben gondolkodott, és az alkotók is biztosra akartak menni, amikor több ezer jelentkezőt hallgattak meg a címszereplő, Harry Potter szerepére. Azzal persze nem árulunk el nagy titkot, hogy a szerepet végül Daniel Radcliffe kapta meg, viszont sokaknak újdonság lehet, hogy David Heyman producernek jóformán könyörögnie kellett Radcliffe szüleinek, hogy vigyék el a fiúkat egy próbafelvételre. Heyman egyébként a BBC David Copperfield című filmjében nézte ki a gyerekszínészt, aki David fiatalkori verzióját alakította a történetben. 

Hasonlóan nagy feladat volt Ron és Hermione castingolása. Rupert Grint egy rapvideóval igyekezett kitűnni a tömegből, amelyben arról „szövegelt”, hogy mennyire szeretne szerepelni a filmben. Az ötlet bejött: a kicsi Rupert bújhatott Harry hűséges barátja, Ron Weasley bőrébe. Ami pedig Hermionét illeti, Emma Watsont az oxfordi színházi tanára segítette a szerep megszerzésében, a jó hírt pedig maga Rowling közölte telefonon a színésznővel, aki ezt követően állítólag egy percig levegővétel nélkül áradozott arról, hogy mennyire örül ennek, vagyis igazán „hermionésan" reagált a lehetőségre. 

Amellett persze, hogy külön-külön is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket, közös próbákon is részt vettek a színészek – ahogy azt az alábbi, irtó cuki videó is tanúsítja.

Lássuk be, nehéz másokat elképzelni Harry, Ron és Hermione szerepében, mint Daniel Radcliffe-et, Rupert Grint-t és Emma Watsont, pedig hamarosan muszáj lesz, ugyanis nagy erőkkel készül a Harry Potter-sorozat, amely a tervek szerint 2026-ban debütál majd a Maxon. Hogy ez jó ötlet vagy sem, abba most inkább ne menjünk bele, annyi biztos, hogy új színészek fogják megformálni a karaktereket, ám hogy pontosan kik is, azt egyelőre titok fedi.  

Kövess Minket!



Gamer szótár