Jenna Ortega szerint a politikai korrektség már az őszinteség rovására megy

Jenna Ortega szerint a politikai korrektség már az őszinteség rovására megy

A Vanity Fairnek adott interjújában többbek közt arról is kérdezték a színésznőt, hogy támogatja-e Palesztinát a gázai konfliktusban.

Nagy port kavart a filmes világban, amikor kiderült, hogy Melissa Barrera nem fog szerepelni a Sikoly-franchise soron következő, hetedik részében, miután a horrorfilmek mögött álló stúdió antiszemitának és gyűlöletkeltőnek minősítette a színésznő közösségi médiában írt bejegyzéseit. Barrera több ízben is felszólalt a palesztinokkal szemben elkövetett erőszakos cselekmények kapcsán, véleménye szerint ugyanis Gázát jelenleg úgy kezelik, mint egy koncentrációs tábort, az ott történteket pedig népirtásnak nevezte. A mexikói színésznő a Sikoly ötödik és hatodik részében az egyik főszereplőt alakította Jenna Ortega oldalán, és az eredeti tervek szerint a folytatásban is szerepelt volna. Az ügy kirobbanása után viszont Jenna Ortega is kilépett a Sikoly 7-ből, igaz arra hivatkozva, hogy nem tudja összeegyeztetne a Wednesday második évadának munkálataival - régi-új húzónévként így végül Neve Campbell tér majd vissza a franchise-ban. 

Ortegával a Vanity Fair készített nemrégiben egy több mint tízperces videóinterjút (ez alább tekinthető meg), ahol többek közt a gázai háborúról is kérdezték a színésznőt.

Az üzlet, amiben dolgozunk, nagyon kényes dolog. Mindenki politikailag korrekt akar lenni, de úgy érzem, hogy emiatt sokat veszítünk az emberségünkből és az integritásunkból, mert közben meg hiányzik az őszinteség"- mondta Ortega.

Bárcsak tudnánk egymással beszélgetni. Képzeld el, ha mindenki elmondhatná, amit érez, és nem kellene attól tartania, hogy mások ezért elítélik, mert mindez nem veszekedést szülne, maximum vitát. Tulajdonképpen a világbékéről beszélek most, nem igaz?” – folytatta a színésznő.

A Vanity Fairnek adott interjújában Ortega azt is elmondta, milyen tanácsot kapott a csellótanárától, amit érdemes megszívlelni.

A tanárom azt mondta, hogy amíg magabiztosnak tűnnek a mozdulataim, erős és sztoikus vagyok, és teljes mértékben beleélem magam a szerepbe, addig rendben lesz a dolog. Azt tanácsolta, hogy mindenhez, amit az életben csinálok, egy átlagos fehér férfi magabiztosságával kell hozzáállnom. Ez megváltoztatta az életem. Ettől jobban éreztem magam.

A színésznő jelenleg egyébként a Wednesday második évadán dolgozik, amit az írországi Wicklow megyében kezdtek el forgatni még április végén. Bár pontos premierdátum még nincs, lássuk be, nem túl valószínű, hogy még az idén visszatérne a Netflixre az Addams Family spin-offja.

Borítókép: Randy Shropshire/Getty Images

Kövess Minket!



Gamer szótár