Élőszereplős Pokémon-sorozatot fejleszt a Netflix, de Ash Ketchum nélkül

Élőszereplős Pokémon-sorozatot fejleszt a Netflix, de Ash Ketchum nélkül

Annak ellenére, hogy a projektről egy korábbi pletykán túl egyáltalán nem esett szó, az új információk szerint a Netflix élőszereplős Pokémon-adaptációja még mindig fejlesztés alatt áll – ráadásul egy meglehetősen meglepő főszereplőben gondolkoznak a készítők.

A projektről először 2021 júliusában lehetett hallani, akkor Joe Otterson, a Variety munkatársa számolt be róla, aki a bennfentes forrásai révén értesült az élőszereplős Pokémon-szériáról. Ennél többet azonban nem sikerült kiderítenie, ráadásul az elmúlt három esztendőben mondhatni a feledés homályába merült a dolog.

Egészen mostanáig, Hollywood egyik meglegmegbízhatóbb bennfentese, Daniel "DanielRPK" Richtman ugyanis egy új bejegyzésben számolt be a sorozatról. Tudomására jutott, hogy valóban zöld utat kapott a produkció, és még most is aktívan dolgoznak rajta. Ezen túlmenőnek azt is elmondta, hogy az adaptáció főszereplője nem Ash Ketchum vagy egy másik ismert karakter lesz, hanem maga az eredeti edző, Red.

Akiknek nem ismerős ez a név, azoknak talán többet mond a baseball sapkás srác az első generációs Red, Blue (amerikai játékosok számára), Green (JP játékosok számára) és Yellow Pokémon játékokból. De Red korántsem csak egy egyszeri szereplő volt, debütálása után – amihez kétségtelenül hozzájárult, hogy ő volt a franchise első játszható karaktere – a Pokémon-rajongók és a sorozat hivatalos kánonjának egyik legikonikusabb hőse lett. Majd később a 2. generációs Gold, Silver & Crystal játék titkos főgonoszaként tért vissza, de további epizódokban is feltűnt még. Nevezetesen Red – vagy legalábbis egyik változata – a Hidenori Kusaka által írt Pokémon Adventures (JP:Pokémon Special) mangasorozat főszereplője is egyben.

A franchise ugyanolyan földhözragadt, mint amennyire fantasztikus, a mangában Red nem csak a Red, Blue, Green szál főszereplője, hanem ettől kezdve – hasonlóan videojátékos megfelelőjéhez – mellékszereplőként is szolgál a többi részben. És igen, azoknak, akiknek feltűnt a hasonlóság a kettő között, valóban Red ihlette a Pokémon anime arcát, Satoshi/Ash Ketchumot.

Ezeket olvastad már?

Ebből kifolyólag érdekes, hogy a Netflix mégis Redet választotta ki kulcsfigurájának, nem pedig az anime sztárját, különösen azért, mert a közhiedelem szerint a széria hatalmas nézettséget produkált a maga idejében – sőt még mostanában is imádják –, ez pedig rengeteget segíthetne, hogy az élőszereplős adaptáció is sok emberhez eljusson. Talán ez annak is köszönhető, hogy sokkal szabadabban nyúlhatnak Red karakteréhez, és olyan ötleteket valósítanak meg amilyeneket csak szeretnének, míg Ash esetében jóval kötöttebb lehetőségei lennének a streamingplatformnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár