IEM Köln: Az év fordítását húzta elő a FaZe a kalapból; torzsi ismét a rájátszásban

IEM Köln: Az év fordítását húzta elő a FaZe a kalapból; torzsi ismét a rájátszásban

Már csak 6 csapat maradt az IEM Köln ringjében, de vajon melyikük emelheti a magasba a trófeát a Counter-Strike katedrálisában? Derítsd ki velünk a magyar nyelvű közvetítéseink alatt!

Az IEM Köln egy hete indult a Play-in szakasszal, és már itt is volt néhány kisebb meglepetés. Az igazi csemegét azonban a tegnap este véget ért csoportkör szolgáltatta, hiszen nem elég, hogy a világ legjobb csapatai között beosont a rájátszásba hatodiknak a portugál SAW is, de a FaZe majdnem lemaradt. Karriganék csakis annak köszönhetik, hogy nem így alakult, hogy a Liquid elleni kiesési rangadó harmadik pályáján képesek voltak visszajönni 1:11-ről – igen, jól olvastad. A FaZe alighanem az év, de lehet az évtized legnagyobb fordítását hozta össze ezzel.

Aki nem látta a Liquid–FaZe-t tegnap, most azonnal menjen és nézze meg a harmadik pályát, Mirage-t, mert ehhez hasonlót ezen a szinten nem gyakran látni. Az első félidő végén úgy tűnt, semmi sem zökkentheti ki Twistzz vadiúj csapatát, ám vagy túl hamar koccintottak a győzelemre, vagy csak nem voltak felkészülve arra a betonvédelemre, amit karrigan összerakott. Bármi is történt, hiába szerezték meg 12:3-nál a meccspontot az amerikaiak, nem tudtak élni a lehetőséggel, és végül 13:16-ra kikaptak hosszabbításban. A mérkőzés egyik legjobb jelenetét a parádés lövöldözés ellenére mégsem a szerveren belül, hanem azon kívül láthattuk, amikor a FaZe megnyerte a második körét a Mirage-on. Ebből a jelenetből is látszik, hiába volt 2:11 az állás ekkor és oly' messzire a győzelem, mentálisan elképesztő fölényben voltak a srácok:

Persze nem a FaZe volt az egyetlen csapat, ami Kölnben játszott az elmúlt napokban. A MOUZ például hozta a szokásos csoportkörös mágiáját a szervezet hazai versenyére, így meg sem kottyant nekik a rájátszásba jutás. A magyar AWP-s egészen kiemelkedő formában volt most, csak úgy, mint tavaly, ezért a Falcons és a Complexity elleni győzelmeket követően torzsi a verseny 5. legjobb játékosának számított, nem véletlenül. A tegnapi csoportgyőzelmet eldöntő Vitality-meccsen ugyan ezt nem sikerült megismételnie sem neki, sem a társainak, de így is, úgy is ott lesznek a rájátszásban, kár aggódni. Emlékeztetőül, az egerek tavaly a csoportkörben távoztak, utoljára pedig még a 2022-es xertioN előtti csapat tudott a rájátszásig érni Kölnben – akkor az Astralis állította meg őket. Vagyis ez eddig egy remek eredmény, kíváncsian várjuk, hogy mit kezdenek majd a G2-val a Counter-Strike katedrálisában!

Így van, a G2 is ott lesz a legjobbak között, miután a SAW meglepte őket a nyitókörben és az alsó ágról a Spirit, az Astralis és a paiN kiejtésével visszaküzdötték magukat az esélyesek közé. A SAW teljesítménye ettől csak még bravúrosabban hangzik, hiszen a portugálok bucira verték NiKoékat, majd egy valamivel szorosabb mérkőzésen a The MongolZt is, hogy elérjék a rájátszást. A jelenleg világelső NAVI ellen is pályát hoztak, mielőtt Ancientön és Infernón, Aleksibék két erősségén széthullottak volna. A SAW ezzel már letette a névjegyét, most már csak az a kérdés, hogy a mentálisan most nagyon erősnek tűnő FaZe-zel mit kezdenek pénteken. A sort a Vitality zárja, akikre nem igen volt ellenszer eddig Kölnben: a FURIÁt úgy szedték szét, mint hülyegyerek a nápolyit; a FaZe ellen játszi könnyedséggel táncoltak vissza a halál torkából Dust2-n, majd Anubison az izraeli riflerek domináltak és döntöttek; a MOUZt 12:0-ra verték a nyitópálya első félidejében, ezzel bebetonozva a mentális fölényt ellenük.

Az IEM Kölnt természetesen magyar nyelven, élőben közvetíti az Esport1TV a Twitch csatornáján. Továbbá két kollégánk, Huzsi és Sziky, a helyszínre utaznak a rájátszás ideje alatt, hogy a Counter-Strike katedrálisában szurkoljanak torzsiéknak a győzelemért, illetve interjúkat készítsenek például olyan prominens CS-s figurákkal, mint Erik ”fl0m” Flom és Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund. Tartalomból tehát nem lesz hiány, már csak az a kérdés, velünk tartasz-e a hétvégén?

Az IEM Köln rájátszásának menetrendje

08.16., péntek
15:45 - SAW vs FaZe
19:00 - MOUZ vs G2

08.17., szombat
15:45 - Vitality vs SAW/FaZe
19:00 - NAVI vs MOUZ/G2

08.18., vasárnap
17:00 - BO5 finálé

Szerintetek ki nyeri az IEM Kölnt idén?

Borítókép: HLTV/brcho

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár