Te tudod hol helyezkedik ez a Romulus az Alien-idővonalon? Mutatjuk!

Te tudod hol helyezkedik ez a Romulus az Alien-idővonalon? Mutatjuk!

Év tizedek óta tart már a rettegés a Xenomorphoktól, a Romulus képében pedig szintet lépett a félelmünk.

Ridley Scott mintha elfelejtette volna tisztelni a saját szériáját. A 2012-es Prometheus és a 2017-es Alien: Covenant finoman szólva sem nyerte el a rajongók tetszését, de a furulyázó David története legalább arra jó volt, hogy felértékelte picit a Prometheust. A Covenant ugyanis annyira borzalmas volt, hogy ahhoz képest még a Prometheus is egy mestermű. Éppen ezért örülünk annak, hogy az új részt, az Alien: Romulust már nem Scott, hanem Fede Alvarez rendezte, aki legalább egy kis újdonságot tudott vinni a széria életébe, illetve sokkal nagyobb tisztelettel kezelte azt, mint Ridley Scott az utóbbi években.

A titok egyik nyitja pedig az, hogy a Romulusnak kis túlzással csak az eredeti, az 1979-es Alienre kellett figyelnie, a története szempontjából abszolút fölösleges, hogy mi történt anno az Aliens 3-ban vagy mondjuk a Prometheusban. A film ugyanis az első és a második rész között játszódik, 20 évvel az első Alien után, de még 37 évvel azelőtt, hogy Ripley-t felébresztenék hibernációjából.

Gyorsan össze is gyűjtöttük, hogy mi az Alien-filmek hivatalos sorrendje, beleszámolva a két Alien vs Predator részt is, amikben ugyancsak központi szerepet játszanak a Xenomorphok. Ha feltétlen sorrendben szeretnéd nézni a szériát, akkor a következő listát kell követned:

  1. Alien vs Predator (a film sztorija 2004-ben játszódik)
  2. Alien vs Predator Requiem (a film sztorija 2004-ben játszódik)
  3. Prometheus (a film sztorija 2093-ban játszódik)
  4. Alien Covenant (a film sztorija 2104-ben játszódik)
  5. Alien (a film sztorija 2122-ben játszódik)
  6. Alien: Romulus (a film sztorija 2142-ben játszódik)
  7. Aliens (a film sztorija 2179-ben játszódik)
  8. Alien 3 (a film sztorija 2179-ben játszódik)
  9. Alien: Resurrection (a film sztorija 2381-ben játszódik)

Kövess Minket!



Gamer szótár