Merlin szakállára! Új hivatalos Harry Potter és Legendás állatok szakácskönyv érkezik

Merlin szakállára! Új hivatalos Harry Potter és Legendás állatok szakácskönyv érkezik

A hivatalos Harry Potter-szakácskönyv mellé érkezik egy olyan, átfogó kötet is, amelyben egyszerre kapnak helyet a Harry Potter és a Legendás állatok ihlette receptek.

A hivatalos Harry Potter-enciklopédia, a Varázsalmanach még tavaly októberben jelent meg magyarul a világpremierrel egy időben a HP-univerzum legújabb köteteként, idén februárban pedig kiderült, hogy érkezik egy új, karácsonyi tematikájú könyv is, amely az első roxforti karácsonyt mutatja be Ziyi Gao illusztrátor varázslatos rajzain keresztül - a kötet sokak örömére magyarul is megjelenik. Emellett jön egy hivatalos Harry Potter-szakácskönyv is a könyvesboltokba, ami szintén olvasható lesz magyarul, ráadásul az eredeti regényfolyamot is jegyző Tóth Tamás Boldizsár tolmácsolásában. Itt azonban még nincs vége a sornak: mint nemrégiben kiderült, mindezek tetejébe egy olyan szakácskönyv is várható, amit a Wizarding World hivatalos szakácskönyveként reklámoznak, és amely egyszerre merít ihletet a Harry Potter és a Legendás Állatok filmekből. 

A leírás szerint a kiadványban több mint 80 mágikus recept kap helyet, melyeket a szóban forgó 11 film mellett a klasszikus brit, angol és francia konyha inspirált. A receptek mellett bónusz gyanánt pedig Harry Potter és Legendás állatok kulisszatitkokról is olvashatnak majd a rajongók. 

"A nagytermi vacsoráktól a Mézesfalás édességein át a Kowalski-pékségbeli ínyencségekig, az ételek és italok mindig is fontos szerepet játszottak a Harry Potter és a Legendás állatok filmekben. Mostantól pedig otthon is elkészítheti ezeket a varázslatos finomságokat és italokat, sőt még több tucat másikat is az első átfogó, hivatalos Wizarding World-szakácskönyv segítségével" - írja a kötet fülszövege.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Harry Potter (@harrypotter) által megosztott bejegyzés

Az Official Wizarding World Cookbook idén szeptemberben jelenik meg angolul (az USA-ban szeptember 10-én, az Egyesült Királyságban szeptember 26-án debütál), és a hivatalos Harry Potter-kiadványokhoz hasonló, színes-szagos kötetre lehet számítani. Hogy várható-e magyar kiadás, egyelőre nem tudni, de ismerve a HP-kötetek hazai kiadóját, az Animust, nem lennénk meglepve, ha nem hagynák parlagon heverni a varázsvilág hazai rajongóit. 

Cikkünket frissítettük! 

Az Animus Kiadó megkeresésünkre válaszolva azt írta, hogy az új Harry Potter-kiadvány egyelőre még nincs a terveik között, de természetesen nem feledkeznek meg róla, vagyis még nem kizárt, hogy a Wizarding World hivatalos szakácskönyv idővel idehaza is megjelenik majd. 

Fotók forrása: Wizarding World

Kövess Minket!



Gamer szótár