Profi meccsen találtuk meg Eric, az angolna CS2-es megfelelőjét

Profi meccsen találtuk meg Eric, az angolna CS2-es megfelelőjét

Ha nem látjuk a saját szemünkkel, akkor el sem hisszük, hogy ezt a kört egy BLAST Premier Showdownon két profi csapat játszotta le egymással.

Az Egyenlítői-Guineából származó Eric, az angolna (rendes nevén Eric Moussambani) az olimpiai versenyek történetének talán legnevetségesebb karaktere, ezen pedig Knézy Jenő klasszikus kommentárja sem segített, amikor két percen át azon röhögött, hogy bele fog fulladni a sportoló a medencébe. A történetet valószínűleg jól ismeri mindenki: Eric azon a sorsfordító selejtezőn látott életében először 50 méteres medencét, így nagy küzdelmek árán is csak 200-as tempót gyorsúszott 100-on, de ezzel még mindig továbbjutó helyen volt, mert az ellenfeleit meg kizárták.

Na már most, fontos leszögezni, hogy mi nem kerestük Eric, az angolna CS2-es megfelelőjét. Elvégre, hogyan is lehetne olyat találni, hogy egy meccsen az égadta világon senki sem talál el senkit, csak szenvednek jobbra-balra a játékosok? Mármint, még olyan sincs profi berkekben, hogy Vertigón csoportosan ugranak ki az emberek a pályáról, pedig az már legalább közelítene a kutatott színvonalhoz.

De aztán jött a BLAST Premier Showdown, ahol valamilyen furcsa erők úgy döntöttek, hogy meg kellene ismételni a PGL Koppenhága Major RMR-jének legrosszabb minőségű mérkőzését, az azóta is sokak által átkozott NIP vs. AMKAL-t – a többit pedig intézték a játékosok. Így született meg az a klip, amiben Scrawny és Launders Knézyhez hasonlóan hitetlenkednek egy sort, amikor a szerveren mindenki gyönyörűen elbénáz mindent, amit csak lehet egy körben:

Őszintén, sokszor megnéztük már ezt a felvételt, de még mindig nem értjük, hogyan lehetséges az, hogy ennyire elfelejtett mindenki Counter-Strike-ot játszani a jelenlévők közül. Egy ponton ezen tűnődve még maga Scrawny is felteszi a kérdést a videóban: mi van, ha ez csak egy poén, amiről neki nem szóltak előre? Ha így volt, ha nem, ezen a körön túl is közveszélyes volt a NIP és az AMKAL egymásnak eresztése. Launders konkrétan már az első pálya 10. körében azt mondta, hogy ő „ezt nem tudja nézni”, amire Scrawny csak úgy tudott felelni, hogy „fizetnek érte”. Ehhez képest órák teltek el, mire Vertigón a klipben látható kör megtörtént. Szóval ha szereted a szenvedést, akkor ajánljuk megtekintésre a meccset, amit a CS2 közösség azóta egyhangúan minden idők legrosszabb mérkőzésének ítélt meg:

Illetve ezúton szeretnénk támogatni Draulon azon ötletét (lásd a képet alább), hogy a Valve tiltsa be a két csapat találkozását a jövőben. Mert ez a párosítás már nem csak a nézőkre veszélyes, de lassan a környezetre is. Szóval a fejlesztők igazán lehetnének jófejek, mert nem akarunk még több ilyen ipari hulladékot látni. Előre is köszönjük a közbenjárást, Valve!

(Annak, akit valamiért csak a meccs végeredménye érdekel: 2–1 lett az AMKALnak, a NIP kiesett a Showdownról.)

Borítókép: HLTV/MAKKU

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár