Michael Keaton: az új Beetlejuice sem lesz politikailag korrekt

Michael Keaton: az új Beetlejuice sem lesz politikailag korrekt

A színész egy interjúban beszélt arról, hogyan változik (vagy épp nem változik) az általa alakított karakter személyisége a Beetlejuice 2-ben.

Tim Burton legendás karaktere, Beetlejuice ősszel visszatér a nagyvászonra, érkezik ugyanis az 1988-as szellemes horrorkomédia folytatása, amelyben ismét Michael Keatont láthatjuk majd a címszereplő bőrébe bújva. A színész nemrégiben a GQ-nak adott egy nagyobb lélegzetvételű interjút, ahol többek közt azt is elmondta, a rajongóknak nem kell attól tartaniuk, hogy Beetlejuice-ból politikailag korrekt alak vált volna az eltelt évek alatt.

Ő egy lény. Sokkal inkább egy valami, mintsem egy személy, inkább egy az. És ezt nem azért mondom, hogy politikailag korrekt legyek. Inkább egyfajta erőként gondolok rá. Úgy értem, határozottan van benne egy erős férfi energia, olyan igazi idióta férfi energia, amit szeretek benne. És ezen nem akarsz változtatni csak azért, mert új idők járnak, arra gondolva, hogy mostantól legyen inkább más a személyisége" - fogalmazott a színész. 

Mindez tehát azt jelenti, a Beetljeuice Beetlejuice címmel érkező folytatás nem lesz politikailag korrekt, és a fő karaktere sem lesz az. Sőt nem csak PC nem lesz a film, de szerencsére CGI-jal sem lesz tele. Keaton korábban legalábbis azt nyilatkozta, hogy Tim Burton és ő már a kezdetek kezdetén egyetértett abban, hogy ha lesz második rész, nem fognak benne sok technológiát használni.

A folytatásban egyébként valóságos sztárparádéra számíthatunk majd, Michael Keaton mellett ugyanis visszatér Catherine O’Hara Delia Deetz szerepében, Lydia Deetz bőrébe pedig ezúttal is Winona Ryder fog bújni, de lesznek új arcok is bőven. A Wednesday sztárja, Jenna Ortega is szerepelni fog a folytatásban, Winona Ryder karakterének lányát, Astridot fogja alakítani, Monica Bellucci túlvilági nemeshölgyként fog tündökölni, Justin Theroux egy Rory nevű, új karakterként tűnik fel, valamint az Oscar-díjra jelölt Willem Dafoe is felbukkan a történetben, egy halott nyomozót fog alakítani.

A Beetlejuice Beetlejuice hamarosan landol a mozikban: 2024. szeptember 5-ét kell bevésni a naptárakba.  

Fotó: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN