Ennyibe kerül ma egy magyar családnak, ha előfizetnek a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokra

Ennyibe kerül ma egy magyar családnak, ha előfizetnek a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokra

A klasszikus televíziózást egyre inkább felváltja a streaming, tudják ezt jól a szolgáltatók is.

A minőséget (és a kényelmet) meg kell fizetni, tartja a mondás. Tulajdonképpen ez is lehetne az egyik nyomós érv amellett, hogy valaki inkább úgy dönt, nem tv-, hanem streaming előfizetést választ. Kiváló minőségben, egyetlen kattintással elérhetőek a jobbnál jobb filmek és sorozatok, amiket eredeti nyelven és szinkronnal lehet élvezni az egyre nagyobb méretű képernyőkön. A streaming hódít, nemcsak a világban, de Magyarországon is. Az árak azonban kezdenek elszállni, lásd a YouTube prémium családi csomagjának 70 százalékos emelése, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. De valójában mennyi az annyi? Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy egy Magyarországon élő, a kiskapukat (VPN, kalózkodás és társai) hanyagoló háromgyerekes családnak mennyibe kerül követni a trendeket és reklámmentesen élvezni a tartalmakat!

Ezeket olvastad már?

YouTube - Prémium családi csomag 4790 Ft (szeptembertől)

A legnépszerűbb és legnagyobb videómegosztó úgy döntött, hogy a magyarok készen állnak az áremelésre. Majdnem megduplázódik szeptembertől a családi csomag ára, amiért öt fiókot lehet párhuzamosan használni. A Kuflik, Bogyó és Babóca, filmkritikák és toplisták reklámmentesen ennyiért élvezhetőek, ha ezt a konstrukciót választja a képzeletbeli família.

További lehetőségek: Diákoknak 1490 Ft, egyéni felhasználóknak 2390 Ft havonta.

Netflix - Nincs családi csomag, de van Alap / Standard / Prémium opció

A filmes és sorozatos világ zászlóshajója és pionírja elképesztő tömegeket ültet a monitorok és képernyők elé. Külön a családoknak nem készültek ajánlattal, de egy háztartáson belül korlátozások nélkül lehet a különböző csomagoknak köszönhetően.

Alap Netflix - 2890 Ft/hónap: HD (720p), egy eszközön lehet csak használni, vendégfiók nincs

Standard Netflix - 3990 Ft/hónap: Full HD (1080p), két eszközön lehet egyszerre használni, egy vendégfiók hozzáadható

Prémium Netflix - 5090 Ft/hónap: Ultra HD (4K), négy eszközön lehet egyszerre használni, két vendégfiók hozzáadható, extra a térbeli hangzás

Disney+ - Aki a Marvelt és a klasszikus meséket szereti, annak nem is lehet kérdés

Egy streaming előfizetés általában nem elég, a Netflix után itt kerül képbe a Disney+, ahol rengeteg népszerű tartalom érhető el. Marvel, Star Wars, animációs örökzöldek (Disney és Pixar), National Geographic és még lehetne sorolni.

Havi előfizetés - 3090 Ft, de van éves akció, ahol 30 900 Ft-ot kell kifizetni, cserébe 12 hónapra aktiválódik 10 hónap helyett, így egy hónap "csak" 2575 Ft-ba kerül.

Max - Az HBO öröksége, ahol a DC szuperhősei tesznek igazságot, de az Eurosport tartalmait is itt kell keresni

Aki még az induláskor előfizetett, annak továbbra is hatalmas kedvezménnyel (1590 Ft havonta) lehet élvezni a maxes tartalmakat, de a jobb minőségért bizony felárat kérnek.

Standard - 2790 Ft/hó: Két eszközön lehet egyszerre streamelni Full HD-ban

Premium - 3890 Ft/hó: Négy eszközön futhat egyszerre 4K és Dolby Atmos mellett

Itt is van éves akció, 27 900 Ft és 38 900 Ft a 12 hónapnyi előfizetés, így havonta 2325 Ft-ra, illetve 3242 Ft-ra jön ki az összeg. A sportos kiegészítő havonta 1200 Ft, ezzel lehet követni a La Vuelta, Tour de France, US Open és a téli sportok összes pillanatát.

SkyShowtime, Prime Video, Apple TV+, avagy lapul még ott a fiókban néhány kisebb szolgáltatás

Ha még mindig nem elég a streamingből, akkor lehet csemegézni a népszerűségi lista alsóbb szekciójában. Mindegyik felsorolt platformon találni igazi gyöngyszemeket, érdemes elgondolkozni, ha valaki tényleg szeretne mindent "megkóstolni".

Apple TV+ - 2790 Ft/hó: Az egész család használhatja korlátozások nélkül.

SkyShowtime - Havi ajánlat 2799 Ft, reklámos verzióban 1999 Ft. A 6 és a 12 hónapos előfizetésekkel 33%-ot lehet spórolni, a reklámmentes verzió így 1867 Ft-ba kerül. Egyszerre két eszközön lehet nézni, de csak Full HD-minőséget garantálnak.

Prime Video - 899 Ft/hó: Továbbra is röhejesen olcsón lehet rá előfizetni Magyarországon, így legálisan élvezhető a The Boys, a The Lord of the Rings: The Rings of Powert és a Fleabaget.

A fenti listát még érdemes megfejelni egy családi Spotify-előfizetéssel, ami 3290 Ft-ba kerül havonta, így 6 fiókon lehet párhuzamosan hallgatni a zenét és podcasteket.

Összesítés

Ha ma egy öttagú család szeretne minden aktualitást élvezni a lehető legjobb (4K-s) minőségben, emellett még zenét is hallgatnának az iskolába és/vagy munkába menet, akkor az alábbi összegeket vonják le automatikusan a bankszámláról havonta:

  • YouTube: 4790 Ft
  • Netflix: 5090 Ft
  • Disney+: 2575 Ft
  • Max: 3242 Ft
  • Apple TV+: 2790 Ft
  • SkyShowtime: 1867 Ft
  • Prime Video: 899 Ft
  • Spotify: 3290 Ft

Ez havonta összesen 24 543 Ft-ot jelent. Természetesen van olyan, akinek elég csak három előfizetés, az is Full HD-minőségben, de az kijelenthető, hogy nem olcsó annyira ma Magyarországon a filmek, sorozatok, videók és a zene világában elmerülni, ha egy három gyermeket nevelő háztartásról van szó.

Kövess Minket!



Gamer szótár