Természetes módszerekkel a bélrendszer helyreállításáért

Természetes módszerekkel a bélrendszer helyreállításáért

Bizonyos helyzetekben fokozottabb igénybevételnek lehet kitéve a szervezetünk. Ide sorolható egy vírusos megbetegedésekkel tarkított időszak vagy éppen egy intenzívebb felkészülés egy sporteseményre. Ilyenkor szükségünk van a plusz támogatásra.

Kezdjük a bélrendszerrel!

Egyre több kutatás számol be arról, hogy a bélrendszerünk egészsége mindennek az alapja és a kiindulási pontja. Számtalan jelenség képes felborítani az egyensúlyt, melynek helyreállítását érdemes minél hamarabb elkezdeni. Egyes esetekben hasznunkra válik, ha olyan készítményekkel is elősegítjük a folyamatot, mint a Toman Diet étrend-kiegészítő termékei. A széles palettán kifejezetten a bélrendszer működésének optimalizálására kifejlesztett variációkat is találhatunk.

A bélflóránkat, más néven a mikrobiomot, újabban önálló szervnek tekinti az orvostudomány. Rengeteg baktérium és gomba alkotja ezt a csoportosulást, melyek túlnyomó többsége a vastagbélben él. Ezen összetett rendszer jellemzői meghatározzák a betegségre való hajlamunkat, illetve befolyásolják az anyagcserét, a testsúlyunkat és az immunrendszerünk védekezőképességét is. 

Különböző tünetek jelentkezhetnek, amikor az ideális ritmus felborul. Sokan egyből orvosi javallatokért kiáltanak és azonnal a pirulákban keresik a megoldást. Természetesen a kezelés menete függ a problémánk jellegétől és súlyosságától, ezért olykor indokolt a gyógyszeres beavatkozás. Ugyanakkor célszerű elsősorban a természetes gyógymódok között nézelődni, és kímélő alternatívákat választani. 

Apránként is tudsz haladni

Nem kell feltétlenül ágynak dőlni ahhoz, hogy eltéréseket tapasztaljunk a bélrendszerünk állapotában. Azonban az alacsony diszkomfortérzetet sem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel később ezekből is kialakulhatnak heveny elváltozások. A mikrobiom egészségéért tenni kell, hogy megfelelő körülményeket teremthessünk számára.

A sportolók életében kifejezetten fontos, hogy minden szezonban maximális teljesítményt nyújtsanak, ezért ők kiemelt fókuszt helyeznek az immunrendszer erősítésére. Ezt a hozzáállást a civil életben is alkalmazhatjuk, így fogyasszunk például lehetőleg a napi étkezéseink mellé zöldségeket és gyümölcsöket.

A magasabb rosttartalommal rendelkező élelmiszerek is jótékony hatásúak, csak úgy, mint az élőflórás vagy érlelt ételek. Az antioxidánsok bevitelében pedig nagy szerepet játszanak a polifenolokban gazdag olajos magvak. Emellett ne feledkezzünk meg az elegendő folyadékfogyasztásról sem, illetve gondoskodjunk a pihentető, minőségi alvásról is!

Hallgass az intő jelekre!

Ne vedd félvállról a tested jelzéseit! Amennyiben úgy érzed, hogy a megszokottól eltérő, huzamosabban fennálló, kellemetlen panaszok jelentkeznek, mindenképp egyeztess szakemberrel! 

Az egészségünk, ezzel együtt a bélrendszerünk stabilitásának megőrzése kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott és tartalmas életvitelhez. Ha törődsz magaddal, hidd el, hogy a szervezeted meghálálja!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Üzlet - Fedezzük fel a szagtalan főzést plazmaszűrő alkalmazásával!

A szagtalan főzés legtökéletesebb megoldása a páraelszívókban elhelyezett plazmaszűrő. Ezek a szűrők a levegőt tisztítják, javítják annak minőségét, sőt az allergén anyagokat, polleneket, penészt, poratkákat, vírusokat és baktériumokat eltávolítják, mindezt vegyi adalékanyagok nélkül.

Üzlet - Mire lesz szüksége a gondtalan medencézéshez?

Egy medence építése, kialakítása sokkal összetettebb dolog, mint azt elsőre gondolhatná. A medence üzemeltetése nem merül ki abban, hogy telepítik és feltöltik vízzel. Számos egyéb kiegészítő kellékre lesz még szükség ahhoz, hogy tényleg élvezni tudja a medencézés adta örömöket. 

Üzlet - Rejtse el kopasz foltjait hajtetoválással!

A kopaszodás a férfiak egy igen széles körét érintő probléma, azonban ma már több módszer is elérhető a zavaró foltok eltüntetésére. Cikkünkben bemutatjuk a hajtetoválás legfőbb előnyeit, illetve azt, hogy kinek érdemes igénybe vennie egy ilyen kezelést.