Nosferatu: ütős fotó érkezett Robert Eggers gótikus vámpírfilmjéhez

Nosferatu: ütős fotó érkezett Robert Eggers gótikus vámpírfilmjéhez

Szűk négy hónap van hátra karácsonyig - na és persze Robbert Eggers Nosferatu-filmjének bemutatójáig. 

Az év egyik legjobban várt filmje kétségkívül Friedrich Wilhelm Murnau filmklasszikusának újragondolása, a Nosferatu, amelyet nem kisebb rendező, mint A boszorkány, A világítótorony és Az Északi filmeket is jegyző Robert Eggers dirigál. Az 1922-es némafilm lényegében Bram Stoker világhírű gótikus rémregényének, a Drakulának az átirata – a szereplők neveit a jogi viták elkerülése érdekében megváltoztatták.

Eggers tehát egy igazi klasszikushoz nyúlt hozzá, azzal a különbséggel, hogy a korábbi Drakula-adaptációktól eltérően, az új Nosferatu elsősorban Ellen Hutterre és az ő nézőpontjára fókuszál, aki ugyebár nem más, mint a regénybéli Nina Harker.

A remake-ben az Az-filmek és A holló sztárja, Bill Skarsgård bújik majd Orlok gróf, azaz Drakula bőrébe, Ellen Huttert pedig Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp játssza. Feltűnik továbbá Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurneyEmma Corrin, Ralph Ineson és Willem Dafoe is – utóbbi egy vámpírvadászt, egy bizonyos Albin Eberhart Von Franz professzort alakít a történetben. Dafoe és a rendező egyébként nem először dolgozik együtt: már a 2019-es Világítótoronyban és a 2022-es Az Északiban is volt szerencséjük egymáshoz. 

"Robert Eggers Nosferatuja egy gótikus mese a megszállottságról egy fiatal nő és az ősi erdélyi vámpír között a 19. századi Németországban, aki üldözi őt, és kimondhatatlan rémületet hoz magával” - olvashatjuk a hivatalos leírásban. 

Drakula-mítosz idén karácsonykor, december 26-án éled újjá, az alábbi, meglehetősen nyomasztó fotón Ellen Hutter, azaz Lily-Rose Depp karaktere látható: 

Borítókép forrása: Universal Pictures 

Kövess Minket!



Gamer szótár