Álló tapssal ünnepelték a Beetlejuice 2-t, de ennél jóval fontosabb, hogy az első kritikák is dicsérik

Álló tapssal ünnepelték a Beetlejuice 2-t, de ennél jóval fontosabb, hogy az első kritikák is dicsérik

Az első kritikai visszhangok alapján Tim Burton klasszikusának folytatása nem okoz majd csalódást a rajongóknak. 

A Beetlejuice Beetlejuice nyitotta meg a most zajló Velencei Filmfesztivált, ahol a beszámolók szerint a film premierjét háromperces álló tapssal ünnepelte a közönség. Bár az ováció a filmfesztiválokon már mondhatni megszokott (inkább az a meglepő, ha egy filmet nem álló tapssal fogad a közönség), az azonban már kétségkívül mérvadó lehet, hogy az első kritikák alapján Tim Burton kultfilmje garantáltan nosztalgikus hangulatba hozza majd a rajongókat. 

Stephanie Bunbury a Deadline-tól például azt írja, hogy bár bizonyos kellékek úgy néznek ki, mintha Burton egy bolhapiacon vásárolta volna őket, a cselekmény korrekt és tele van fordulatokkal. 

Sophie Monks Kaufman, az IndieWire újságírója szerint az élő világ és a holtak összekapcsolása továbbra is mindent elsöprő élvezetként" szolgál. Kaufman úgy véli, hogy a Beetlejuice Beetlejuice olyan lett, mint egy jól sikerült könyvadaptáció, amely megőrzi az eredeti mű szellemiségét, de megvannak a saját elképzelései is. 

Siddhant Adlakha az amerikai IGN-től szintén remek folytatásként értékelte a szóban forgó produkciót, a Top Gun: Maverickhez hasonlítva a Michael Keaton, Winona Ryder és Jenna Ortega főszereplésével készült filmet. Egy buta kis folytatás egy hasonlóan buta első filmhez, de nehéz lenne azt mondani, hogy ennél többre vágytunk volna" - fogalmazott az újságíró. 

Beetlejuice Beetlejuice olyan filmnek tűnik, amit egy rakat olyan ember csinált, aki imádja az eredetit, és szívesen részt vettek a játék folytatásában" - írta a filmről Perri Nemiroff, a Collider írója. 

Az első kritikák alapján tehát okkal bízhatunk abban, hogy a Beetlejuice 2 méltó folytatása lesz az eredetinek, ami azért is jó hír, mert az elmúlt években azért volt egy-két mellényúlása a legendás Tim Burtonnek - igaz, a Wednesday sorozattal sikerült újra visszaadnia a rajongók hitét. A különc filmjeiről ismert rendező olyan alkotásokkal tette le a névjegyét az asztalra, mint aOllókezű Edward, Nagy hal és az Ed Wood, hogy a Halott menyasszonyt, a Sweeney Toddot és az Álmosvölgy legendáját már ne is említsük. 

Fotó: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár