Abraham Lincoln meleg szerelmi életét mutatja be egy új dokumentumfilm

Abraham Lincoln meleg szerelmi életét mutatja be egy új dokumentumfilm

A Lover of Men címmel érkező dokufilm az USA egyik legnagyobb elnökének szerelmi életét járja körbe, amely nem pontosan olyan lehetett, amilyennek sokan hitték.  

Abraham Lincoln szexuális irányultsága már jó ideje vita tárgyát képezi a történészek között, ugyanis több forrás is arra utal, hogy az amerikai elnök férfiakkal folytatott viszonyt, miközben Mary Toddal élt házasságban - többek közt ifjúkori barátjával, Joshua Speed politikussal is hírbe hozták az elnököt. A Shaun Peterson rendezte Lover of Men: The Untold History of Abraham Lincoln című, ősszel érkező film ezt a kérdéskört igyekszik nagy alapossággal körüljárni. 

A dokumentumfilmben Lincoln-tudósok szólalnak meg, és soha nem látott fényképeket és leveleket mutatnak be, amelyek más megvilágításba helyezik az USA első republikánus elnökének magánéletét.  

"A film az amerikai történelem egy fontos hiányzó darabkáját tölti ki, és arra készteti a közönséget, hogy gondolják át, miért van ilyen korlátozott hozzáállásunk az emberi szexualitáshoz. A Lover Of Men nem csak a nemi szerepek és a szexuális identitás feltárása törekszik, de az amerikai intolerancia vizsgálataként is szolgál” - olvasható a film hivatalos leírásában. 

A film producere, Robert Rosenheck szerint az amerikai álom középpontjában az egyenlőségre való törekvés áll, ahogy Lincoln vízióját is ez vezérelte.

A Love of Ment a Special Occasion Studios közösen készítette a Human Rights Campaignnel (HRC), ami az USA legnagyobb emberi jogi szervezete, amely a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer egyenjogúság elérésén dolgozik. A HRC célja egy olyan világ felépítése, ahol az LMBTQ+ embereket a társadalom teljes jogú tagjaiként fogadják el. A jegyeladások egy részével az egyesületet támogatja a stúdió. 

Fotó: Special Occasion Studios 

Kövess Minket!



Gamer szótár